Ο Ολιβιέ Ντεκότ στο τιμόνι του Μουσείου Μπενάκη

Θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Μαρτίου


ΕΛΛΑΔΑ
22:50
15/01/2016
Ο Ολιβιέ Ντεκότ στο τιμόνι του Μουσείου Μπενάκη
2
loading

Ο 40χρονος πρώην διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ολιβιέ Ντεκότ είναι ο άνθρωπος που διαδέχεται τον Άγγελο Δεληβοριά στο τιμόνι του Μουσείου Μπενάκη. Έπειτα από κυοφορία ενός περίπου χρόνου, ανακοινώθηκε το όνομα του «εκλεκτού» της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντα του διευθυντή, την 1η Μαρτίου 2016.

Σε ανακοίνωσή της, η πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής, Αιμιλία Γερουλάνου αναφέρει ότι «η επιλογή του Ολιβιέ Ντεκότ από τη Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου ήταν ομόφωνη. Προήλθε αφενός από την επίγνωσή μας για τις ειδικές σημερινές ανάγκες του Ιδρύματος για ενδυνάμωση και εξωστρέφεια, και αφετέρου από την αποδεδειγμένη εμπειρία του ως επικεφαλής σημαντικών πολιτιστικών οργανισμών. Είναι πεποίθηση όλων ότι θα διαδεχτεί τον Άγγελο Δεληβοριά με τον καλύτερο τρόπο, παρά τις αντίξοες συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα μας εδώ και αρκετό καιρό. Και είναι πεποίθηση όλων ότι ανάληψη εκ μέρους του της διεύθυνσης του Μουσείου θα αποφέρει πολύτιμους καρπούς για το Ίδρυμα».

Επίσης, αφού αναφέρει ότι το Μουσείο Μπενάκη οφείλει πολλά στον Άγγελο Δεληβοριά, σημειώνει ότι «η συνεργασία που θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου 2016, είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που διήρκεσε σχεδόν ένα χρόνο, και η οποία προσέλκυσε 82 υποψηφιότητες, Ελλήνων και ξένων. Έχοντας εξασφαλίσει την αφιλοκερδή συνεργασία της Egon Zehnder, της πιο αποδεκτής εταιρείας διεθνώς για την αναζήτηση εξειδικευμένων στελεχών, στόχος όλων μας ήταν η επιλογή του νέου διευθυντή να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα και με αποδεκτά από όλους κριτήρια, ώστε να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο που θα αναλάβει τη διεύθυνση του μουσείου σε μια δύσκολη μεταβατική περίοδο, το πρόσωπο που θα διασφαλίσει τη μελλοντική πορεία και ανάπτυξή του».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar μαριος3

    αυτο ηταν...σωθηκε η ελλαδα ....που ενας διαπλεκομενος -προφανως-βολευτηκε σε διευθυντικη θεσουλα.....τωρα αυτο ειναι ειδηση;;;;;

    1. avatar Nelly’s

      Άμα δεν γνωρίζεις το θέμα, να μην εκφέρεις γνώμη. Πατάς τον αυτόματο και εκστομίζεις τα στερεότυπα που έχεις στο μυαλό σου. Το Μουσείο Μπενάκη δεν είναι δημόσιο. Μάθε ποιος ήταν ο Άγγελος Δεληβοριάς και τι εκτόπισμα πρέπει να έχει αυτός που θα τον αντικαταστήσει σε μια θέση πολιτισμού μεγάλου βεληνεκούς. Και βέβαια είναι είδηση. Για όσους ασχολούνται με τον πολιτισμό, βέβαια. Η θέση του διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη δεν είναι \"διευθυντική θεσούλα\". Και η λέξη σου \"προφανώς\" μαρτυρεί ότι απλώς υποθέτεις, αλλά δεν γνωρίζεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει