Η ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Αθηνών αναφέρει ότι τα εισιτήρια και για τις τρεις παραστάσεις του Ριχάρδου Γ΄, στην οποία πρωταγωνιστεί ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Κέβιν Σπέισι έχουν εξαντληθεί.

Απόψε γίνονται μερικές από τις τελευταίες πρόβες πριν το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου γεμίσει ασφυκτικά, αύριο Παρασκευή.

Στις αρχικά δύο παραστάσεις του Ριχάρδου Γ’ έχει προστεθεί και μια τρίτη, λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος του κόσμου.

Ο χολιγουντιανός σταρ Κέβιν Σπέισι είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Σαμ Μέντες, μετά την «οσκαρική» ταινία τους American Beauty(1999).

O Σαμ Μέντες, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Donmar Warehouse επί μία δεκαετία, έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις στο Βασιλικό Σαιξπηρικό Θέατρο, στο Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας, στο Γουέστ Εντ και το Μπρόντγουεϊ.

Ο θίασος επανδρώνεται και πάλι με κορυφαίους Αμερικανούς και Βρετανούς ηθοποιούς και ξεκινά μια διεθνή περιοδεία προτού καταλήξει στη σκηνή του BAM στη Νέα Υόρκη.

Ο Ριχάρδος ο Γ’ θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς στο Λονδίνο, όπου έκανε πρεμιέρα, ενώ οι θέσεις του θεάτρου Ολντ Βικ που παιζόταν ήταν πάντα γεμάτες.