Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν άτομα με αναπηρία, που διαμαρτύρονται για την περικοπή των συντάξεών τους και των επιδομάτων τους.

Θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αυτή την ώρα στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Όπως τονίζουν, έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαλόγου με την κυβέρνηση και η κίνηση αυτή αποτελεί την αρχή των δυναμικών κινητοποιήσεων προκειμένου να προασπίσουν τις ίδιες τις ζωές τους και να περισώσουν ότι απέμεινε από την αξιοπρέπειά τους.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών με επιστολή του στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, αλλά και προς όλη την πολιτική ηγεσία, αναφέρει ότι το μηνιαίο κόστος διαβίωσης ενός τετραπληγικού προσδιορίζεται σε περισσότερα από 3000 ευρώ ακόμα και όταν συμπαρίσταται ενεργά κάποιο συγγενικό πρόσωπο.

Απευθυνόμενοι προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό σημειώνουν: «αντιλαμβανόμαστε πως η παρούσα συγκυρία δεν μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε έστω και στοιχειώδεις παροχές που οφείλει να παρέχει ένα ευνομούμενο κράτος, ωστόσο σας καλούμε να εξαιρέσετε άμεσα τα άτομα με αναπηρία από όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και πάσης φύσεως επιδόματα».

amenar2 amenar3 amenar4 amenar5 amenar6 amenar7 amenar8 amenar9 amenar1 amenar10

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος