Στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων προσγειώθηκε σήμερα η πρώτη πτήση της Ryanair, εγκαινιάζοντας έτσι τακτικά δρομολόγια χαμηλού κόστους από και προς τα Χανιά. Οι τουριστικοί και επαγγελματικοί φορείς των Χανίων επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στους επιβάτες της Ryanair. Δύο πυροσβεστικά οχήματα της 115 πτέρυγας, σχημάτισαν μια υδάτινη αψίδα, κάτω από την οποία πέρασε το αεροπλάνο που μετέφερε τους πρώτους 113 επιβάτες ενώ, στο χώρο υποδοχής οι ξένοι επισκέπτες έγιναν δεκτοί με Κρητικούς χορούς και μαντινάδες.

Οι πτήσεις της Ryanair, που θα συνδέσουν το αεροδρόμιο Χανίων με το Μιλάνο θα γίνονται κάθε Παρασκευή και Δευτέρα ενώ από την 1η Ιουνίου ξεκινούν και οι πτήσεις από και προς την Φρανκφούρτη που θα γίνονται κάθε Τετάρτη και Κυριακή. Σύμφωνα με την υπεύθυνη πωλήσεων της εταιρείας Μελίσα Κόριγκαν :«τα δρομολόγια της εταιρείας από 35 ευρωπαϊκούς προορισμούς προς την Ελλάδα θα φέρουν 700.000 επιβάτες ετησίως, θα στηρίξουν 700 θέσεις εργασίας και θα εξασφαλίσουν πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ για την οικονομία».

Η Ryanair διαθέτει στόλο 272 νέων Boeihg 737 – 800 και κατά το τελευταίο οικονομικό έτος μετέφερε 73 εκατομμύρια επιβάτες. Εκτελεί κάθε ημέρα 1500 πτήσεις από 44 βάσεις, συνδέοντας 27 χώρες και 160 προορισμούς.