Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η Χριστίνα Ωνάση είχε τάξει την Αθηνά σε ένα «θαυματουργό» εκκλησάκι στα Μέγαρα. Γονυπετής στις αρχές τις δεκαετίας του ’80 εκλιπαρούσε μπροστά στην εικόνα του Αγίου Ιωάννη Γαλιλαίου να την ευλογήσει με τη χαρά της μητρότητας. Στο πλευρό της βρίσκονταν ο Τιερί Ρουσέλ και λίγο καιρό μετά ο ερχομός της Αθηνάς οδήγησε τα βήματα του ζευγαριού και πάλι στα Μέγαρα της Αττικής για να εκπληρώσουν το τάμα τους, ένα σχολείο, που τόσο είχε ανάγκη η περιοχή.

Πρόκειται για το έθιμο του Χορού της Τράτας, το οποίο αναβιώνει την Τρίτη του Πάσχα προς τιμήν του συγκεκριμένου αγίου και οι γυναίκες συνέρρεαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να πιούν από το νερό του πηγαδιού της εκκλησίας και να κάνουν το τάμα τους να τεκνοποιήσουν. Οι κάτοικοι της περιοχής για να ευχαριστήσουν τη Χριστίνα Ωνάση για το σχολείο, που έφτιαξε, έβαλαν πλάκα που γράφει πως η δωρεά του σχολείου ανήκει σε εκείνη.

Το εκκλησάκι των «θαυμάτων» όμως έχουν επισκεφτεί και άλλες προσωπικότητες, σύμφωνα με την Espresso. Το 1954 ο Γεώργιος Παπανδρέου είχε επισκεφτεί το εκκλησάκι, ενώ πέντε χρόνια μετά η τέως βασιλική οικογένεια είχε χορέψει τοπικούς χορούς προς τιμήν του Αγίου. Στη θαυματουργή εικόνα υποκλίθηκαν η Γκιζέλα Ντάλι, ο Νίκος Κούρκουλος, η Μελίνα Μερκούρη, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Κώστας Καρράς, ο Βασίλης Τσιβιλίκας, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Θύμιος Καρακατσάνης, ο Γιάννης Δαλιανίδης, η Καίτη Γκρέυ, η Δούκισσα, αλλά και ο Γιάννης Τσαρούχης.