Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κορέας, το Μπουσάν, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από εκδηλώσεις, παρουσία του Κορεάτη Δημάρχου και των μελών της επίσημης αποστολής που τον συνοδεύει.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 28 Απριλίου, στις 11.00, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, του Δημάρχου Μπουσάν κ. Χο Νάμσικ, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Αβραμόπουλου και των μελών Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης Φωτογραφίας, με θέμα την πόλη του Μπουσάν, στο φουαγιέ του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1).

Το απόγευμα της ίδια ημέρας, στις 19.30, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» (αίθουσα Αριστοτέλης), θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τη Μητροπολιτική Χορωδία της πόλης του Μπουσάν, υπό την διεύθυνση του Kim Gan-gyu. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση της Μαίρης Κωνσταντινίδου.

Το Μπουσάν έχει πληθυσμό 3.589.000 κατοίκους, είναι η δεύτερη σε σπουδαιότητα πόλη της Ν. Κορέας, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και το πέμπτο σε μέγεθος λιμάνι στο κόσμο.