Να καθαρίσουν την πόλη της Θεσσαλονίκης θα προσπαθήσουν τις επόμενες ώρες οι πρώτοι νεοπροσληφθέντες συμβασιούχοι στον τομέα της καθαριότητας. Το πρόβλημα με τα απορρίμματα εξακολουθεί να ταλαιπωρεί όλη την πόλη καθώς το υπάρχον δυναμικό και τα οχήματα δεν επαρκούν για να βελτιώσουν την κατάσταση στους δρόμους.

Οι 130 περίπου νέοι συμβασιούχοι θα δουλέψουν την αργία της 25ης Μαρτίου και το Σαββατοκύριακο προκειμένου να απομακρύνουν τους περίπου 700 τόνους σκουπιδιών.

Στο μεταξύ, σε μια προσπάθεια να μειωθεί μελλοντικά ο όγκος των απορριμμάτων, ο κεντρικός δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ένωση Πόλεων και Νομών για την Ανακύκλωση και την Αειφόρο Διαχείριση των Πόρων (ACR+).

Το θέμα για συνεργασία προέκυψε μετά από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Οικολογία στην πράξη» Χρήστου Μάτη, την οποία αποδέχτηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Το ACR+ είναι ένα διεθνές δίκτυο των μελών που μοιράζονται τον κοινό στόχο: την προώθηση της αειφόρου κατανάλωσης των πόρων και τη διαχείριση των αποβλήτων μέσω της πρόληψης στην πηγή, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.