Υλικά

  • 1 χταπόδι περίπου 2 κιλά ( χτυπημένο και τριμμένο)
  • 200 ml κρασί Λιαστό μοσχάτο Σάμου
  • 1 κ.σ πουρέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι (κομμένο στα τέσσερα)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 7-8 κόκκους μπαχάρι

Εκτέλεση

  1. Αφαιρούμε από το χταπόδι το στόμα, κόβουμε την κουκούλα στη μέση και το κάθε πλοκάμι χωριστά.
  2. Το βάζουμε στη κατσαρόλα χωρίς καθόλου νερό και σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει με ελάχιστα υγρά και προσέχοντας να μη μας κολλήσει 20-25 λεπτά περίπου.