Υλικά

  • 1/2 κιλό γαρίδες
  • 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά ή πάνκο
  • 2 φλ. τσαγιού λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το αλεύρι.
  2. Βουτήξτε κάθε γαρίδα στο μείγμα αλευριού, στη συνέχεια στα χτυπημένα αυγά και στη συνέχεια στη φρυγανιά.
  3. Συνεχίστε μέχρι να παναριστούν όλες τις γαρίδες.
  4. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα.
  5. Τηγανίστε τις γαρίδες σε παρτίδες των 5 ή 6 μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 5 λεπτά. Επαναλάβετε μέχρι να τηγανίσετε όλες τις γαρίδες.
  6. Στραγγίξτε τις γαρίδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με φέτες λεμονιού, αν θέλετε.