Υλικά

  • 800 γρ. νιόκι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. κρεμώδες μπλε τυρί
  • Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι.
Βήμα 3
Προσθέστε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, μαγειρέψτε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια, βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά.
Βήμα 4
Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το σκόρδο, μαγειρέψτε για 1- 2 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε τα νιόκι στο τηγάνι.
Βήμα 5
Γαρνίρετε με το μπλε τυρί και τον μαϊντανό και απολαύστε
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.