Υλικά

  • 800 γρ. νιόκι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. κρεμώδες μπλε τυρί
  • Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, μαγειρέψτε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια, βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά.
  4. Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το σκόρδο, μαγειρέψτε για 1- 2 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε τα νιόκι στο τηγάνι.
  5. Γαρνίρετε με το μπλε τυρί και τον μαϊντανό και απολαύστε