Υλικά

  • 5 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβος κοτόπουλου
  • 1 κ. σ. κορν φλάουρ με λίγο νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε το κοτόπουλο στη γάστρα και γαρνίρετε με το αλάτι και το πιπέρι, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και ανακατέψτε με τα χέρια σας.
Βήμα 2
Προσθέστε το σκόρδο, το λεμόνι και το νερό, κλείστε με το καπάκι και σιγοψήστε για 3 ώρες.
Βήμα 3
Αφαιρέστε το κοτόπουλο, το λεμόνι και το σκόρδο και ρίξτε στο ζουμί τον κύβο κοτόπουλου και το κορν φλάουρ.
Βήμα 4
Ανακατέψτε καλά μέχρι να αποκτήσετε την επιθυμητή πυκνότητα για τη σάλτσα σας.
Βήμα 5
Γαρνίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και σερβίρετε με λαχανικά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.