Υλικά

  • 1 κ. γλ. στιγμιαίο εσπρέσο
  • 40 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (ψιλοκομμένη)
  • 600 γρ. κρέμα καρύδας
  • 60 ml ζεστό νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλ. άγαρ- άγαρ (φυτική ζελατίνη)
  • 2 κ. σ. κόκκους καφέ εσπρέσο για το γαρνίρισμα
  • Σοκολάτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα την μαύρη σοκολάτα, την κρέμα καρύδας, την ζάχαρη και τον εσπρέσο.
  2. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σιγοβράσει το μείγμα.
  3. Προσθέστε το άγαρ- άγαρ στο ζεστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
  4. Ρίξτε το νερό με το άγαρ- άγαρ στο μείγμα με την κρέμα καρύδας και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Αυξήστε την φωτιά και αφήστε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας για 3 λεπτά.
  6. Αφαιρέστε από την φωτιά και ρίξτε το μείγμα στις ειδικές θήκες ή σε ποτήρια γλυκού.
  7. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρετε.
  8. Γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα και τους κόκκους εσπρέσο.