Υλικά

  • 1 κ. γλ. στιγμιαίο εσπρέσο
  • 40 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (ψιλοκομμένη)
  • 600 γρ. κρέμα καρύδας
  • 60 ml ζεστό νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλ. άγαρ- άγαρ (φυτική ζελατίνη)
  • 2 κ. σ. κόκκους καφέ εσπρέσο για το γαρνίρισμα
  • Σοκολάτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα την μαύρη σοκολάτα, την κρέμα καρύδας, την ζάχαρη και τον εσπρέσο.
Βήμα 2
Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σιγοβράσει το μείγμα.
Βήμα 3
Προσθέστε το άγαρ- άγαρ στο ζεστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Βήμα 4
Ρίξτε το νερό με το άγαρ- άγαρ στο μείγμα με την κρέμα καρύδας και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 5
Αυξήστε την φωτιά και αφήστε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας για 3 λεπτά.
Βήμα 6
Αφαιρέστε από την φωτιά και ρίξτε το μείγμα στις ειδικές θήκες ή σε ποτήρια γλυκού.
Βήμα 7
Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρετε.
Βήμα 8
Γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα και τους κόκκους εσπρέσο.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.