Υλικά για 4 άτομα

  • 1/2 κιλό χοχλιούς χοντρούς
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι ξύδι
  • 1 κουταλιά δενδρολίβανο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ρίχνουμε τους χοχλιούς σε μία λεκάνη με νερό και τους αφήνουμε μέσα μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους, τους ξεχωρίζουμε εάν έχουν κολλήσει μεταξύ τους.
Βήμα 2
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει τους ρίχνουμε μέσα και τους αφήνουμε για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Κατόπιν, πετάμε το νερό και τους καθαρίζουμε καλά.
Βήμα 4
Πετάμε όσους δεν έχουν βγάλει το κεφάλι τους έξω και ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό και τους ξαναβράζουμε για 30 λεπτά με λίγο αλάτι.
Βήμα 5
Βάζουμε το λάδι σ’ ένα τηγάνι να ζεσταθεί και τους ρίχνουμε μέσα αφού τους σουρώσουμε.
Βήμα 6
Ρίχνουμε το ξύδι και το δεντρολίβανο με λίγο αλάτι και σε σιγανή φωτιά τους αφήνουμε να ψηθούν.
Βήμα 7
Σταδιακά τους ανακατεύουμε. Οι χοχλιοί είναι έτοιμοι να σερβιριστούν σε βαθιά πιατέλα με όλη τους την σάλτσα.
TAGS