Χοχλιοί μπουρμπουριστοί

Παραδοσιακή κρητική συνταγή


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
12:48
21/08/2018
6
loading

Υλικά για 4 άτομα

  • 1/2 κιλό χοχλιούς χοντρούς
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι ξύδι
  • 1 κουταλιά δενδρολίβανο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε τους χοχλιούς σε μία λεκάνη με νερό και τους αφήνουμε μέσα μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους, τους ξεχωρίζουμε εάν έχουν κολλήσει μεταξύ τους.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει τους ρίχνουμε μέσα και τους αφήνουμε για 10 λεπτά.
  3. Κατόπιν, πετάμε το νερό και τους καθαρίζουμε καλά.
  4. Πετάμε όσους δεν έχουν βγάλει το κεφάλι τους έξω και ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό και τους ξαναβράζουμε για 30 λεπτά με λίγο αλάτι.
  5. Βάζουμε το λάδι σ' ένα τηγάνι να ζεσταθεί και τους ρίχνουμε μέσα αφού τους σουρώσουμε.
  6. Ρίχνουμε το ξύδι και το δεντρολίβανο με λίγο αλάτι και σε σιγανή φωτιά τους αφήνουμε να ψηθούν.
  7. Σταδιακά τους ανακατεύουμε. Οι χοχλιοί είναι έτοιμοι να σερβιριστούν σε βαθιά πιατέλα με όλη τους την σάλτσα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
  1. avatar Μιχάλης Ιεράπετρα

    ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΙΣΤΟΙ ρε παιδια όχι μουρμπουριστοί. Αν είναι δυνατόν....

  2. avatar ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΜΟΝΟ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΩΣΤΑ .... ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ " ΕΚΤΕΛΕΣΗ " .......

    1. avatar giannis kris

      Και στα υλικά ειναι λειψά , μπουμπουριστοί χοχλοί χωρίς ξερό δυόσμο ειναι ψωμί χωρίς αλεύρι

      1. avatar ΔΗΜΗΤΡΗΣ

        Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΖΑΝ ΠΟΤΕ ΔΥΟΣΜΟ .... ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΜΑΡΙ ( ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ) .......

  3. avatar Τακης556677

    Πιο λάθος δεν γίνεται....

  4. avatar Μόνο κρητική συνταγή

    δεν είναι αυτή. Τα υλικά καλώς ,η εκτέλεση λάθος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει