Υλικά

  • 6 φιλέτα στήθος γαλοπούλας, χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδια και 2 φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 180 ml ξηρό κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 160 γρ. τυρί μετσοβόνε τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 κύβος λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μπέικον ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το σπανάκι, το μπέικον και τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Σβήνετε με το μισό κρασί και βράζετε μέχρι τα υγρά να εξατμιστούν. Προσθέτετε τα ψίχουλα ψωμιού και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο.
  3. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε. Χτυπάτε τα φιλέτα γαλοπούλας να πλατύνουν και τα αλατοπιπερώνετε.
  4. Απλώνετε πάνω το μείγμα με το σπανάκι και κατόπιν το τριμμένο μετσοβόνε, τυλίγετε σε ρολά τα φιλέτα και τα δένετε με σπάγκο. Αλατοπιπερώνετε τα ρολά και εξωτερικά.
  5. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και ροδίζετε τα ρολά πολύ καλά από όλες τις πλευρές.
  6. Τα βάζετε σε ταψάκι και περιχύνετε με το υπόλοιπο κρασί και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό μέσα στο οποίο διαλύετε τον κύβο λαχανικών.
  7. Ψήνετε το φαγητό στους 200 °C για 1 ώρα και 15’, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Σερβίρετε τα ρολά κομμένα σε φέτες.