Χωρίς ζάχαρη και τα συντηρητικά πρόσθετα που έχουν τα προϊόντα εμπορίου, αυτή η συνταγή είναι ακόμη μία απόδειξη ότι μπορούμε να έχουμε ένα εξαιρετικά θρεπτικό και υγιεινό αποτέλεσμα αν αφιερώσουμε λίγο χρόνο στην κουζίνα για να το φτιάξουμε μόνοι μας.
Υλικά (2 βάζα του 1 κιλού)
- 380 γρ. βρώμη
- 70 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
- 40 γρ. κολοκυθόσπορους
- 40 γρ. ηλιόσπορους
- 160 γρ. μέλι
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 1 μήλο τριμμένο
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. αποξηραμένο τζίντζερ
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βήμα 2: Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο ορθογώνιο ταψί, στρωμένο με λαδόχαρτο, ώστε να απλωθεί καλά, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Η γκρανόλα, λόγω του φρούτου που περιέχει, έχει διάρκεια ζωής έως 4-5 μέρες.
Διατροφική αξία ανά μερίδα (3-4 κ.σ.)
- Ενέργεια: 92 kcal
- Υδατάνθρακες: 18,3 γρ.
- Πρωτεΐνη: 4,2 γρ.
- Λιπαρά: 9,4 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,6 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI