Όταν θυμόμαστε να καταναλώνουμε σε σωστή συχνότητα τα σνακ μας, ενώ παράλληλα έχουμε προβλέψει να περιέχουν απαραίτητες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, τότε ο μεταβολικός ρυθμός δουλεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ όταν φτάσει η ώρα του κυρίως γεύματος βοηθάμε το στομάχι μας να αναγνωρίζει την ποσότητα φαγητού που χρειάζεται πραγματικά, ώστε να μην κάνουμε υπερβολές. Στη συγκεκριμένη συνταγή θα παντρέψουμε τα καλά και ωφέλιμα λιπαρά του σολομού με τις πολλές βιταμίνες του λαχανικών και του ξινόμηλου, αλλά και τα προβιοτικά χαρακτηριστικά του γιαουρτιού.

Υλικά (1 μερίδα)

  • 1 τορτίγια ή αραβική πίτα ολικής άλεσης (προτείνω την τορτίγια)
  • 60 γρ. καπνιστό σολομό
  • flakes από φρέσκο αγγούρι και καρότο
  • ¼ ξινόμηλο, σε λεπτές φέτες

Για τη σως

  • 1 κ.γ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμόνι
  • πιπέρι (αποφύγετε το αλάτι λόγω του σολομού)
  • λίγες σταγόνες ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά της σως.
  • Βήμα 2: Αλείφουμε την τορτίγια με τη σως.
  • Βήμα 3: Βάζουμε μέσα στην τορτίγια τον σολομό, το καρότο, το αγγούρι και το ξινόμηλο.
  • Βήμα 4: Τυλίγουμε την τορτίγια και απολαμβάνουμε.

Διατροφική αξία

  • Ενέργεια: 330 kcal
  • Υδατάνθρακες: 23,3 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 39,3 γρ.
  • Λιπαρά: 7,6 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,9 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI