Υλικά

  • 750 ml κόκκινο κρασί
  • 1 μανταρίνι σε φέτες
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 3 αποξηραμένα σύκα
  • 4 γαρύφαλλα
  • 3 κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 50 ml κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Ρίξτε το κόκκινο κρασί σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το μανταρίνι, το ξυλάκι κανέλας, τον γλυκάνισο, τα αποξηραμένα σύκα, τα γαρύφαλλα και τους κόκκους μαύρου πιπεριού.
  2. Ζεστάνετε πολύ απαλά μέχρι να σιγοβράσει και στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά.
  3. Απομακρύνετε τα ολόκληρα μπαχαρικά και τους κόκκους πιπεριού με ένα κουτάλι και προσθέστε το κονιάκ.
  4. Σερβίρετε σε κούπες. Μπορείτε να ρίξετε σε κάθε μία και μια φέτα μανταρινιού για περισσότερο άρωμα.