«Το μέλλον της Ελλάδας είναι με το ευρώ. Οι αναφορές στη δραχμή κάνουν κακό», τόνισε στη Βουλή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συμπληρώνοντας ότι κάθε σχετικό σενάριο θα πρέπει να απαξιώνεται.

Επανέλαβε παράλληλα ότι οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι απολύτως ασφαλείς, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει ανασφάλεια στον κόσμο αλλά αποδίδοντάς την στην κρίση και όχι στο μνημόνιο.

«Έχουμε 12 δόσεις, συνεπώς έχουμε και 12 επικαιροποιήσεις», δήλωσε. «Στόχος είναι να τους πείσουμε ότι μέσα από το πρόγραμμα το κλίμα θα αποκατασταθεί σύντομα. Όχι το 2015 αλλά πιο νωρίς, μέσα στο 2011 θα αρχίσουμε να βλέπουμε βελτίωση της ανάπτυξης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Νωρίτερα, ο Κώστας Γείτονας είχε υποστηρίξει ότι έχει περάσει στον κόσμο η ψυχολογία πως τα μέτρα είναι άδικα και αναποτελεσματικά και κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει αυτή την ψυχολογία.

Ο επίσης κυβερνητικός βουλευτής Σπυροπάνος Μαργέλης μίλησε για «έλλειμμα αξιοπιστίας του ΠΑΣΟΚ στον κόσμο επειδή εξαγγέλλουμε μέτρα που πριν από λίγο καιρό λέγαμε ότι δε θα τα παίρναμε, ενώ υπάρχει και αμφισβήτηση για την αποτελεσματικότητα των μέτρων».