Τουλάχιστον σύγχυση έχει δημιουργηθεί σχετικά με το πώς θα γίνει τελικά ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας και η διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, δηλαδή της τρόικας.

Όλες οι επίσημες δηλώσεις από τις Βρυξέλλες συγκλίνουν στο ότι τα τεχνικά κλιμάκια φτάνουν άμεσα στην Αθήνα, ωστόσο από την ελληνική κυβέρνηση, ακόμα και μετά το Eurogroup υπογραμμίζουν ότι οι τεχνικές επαφές θα γίνουν στις Βρυξέλλες.

Η τρόικα είναι παρελθόν με τον τρόπο που τη γνωρίσαμε, καθώς και η πρακτική να έρχονται στην Αθήνα στελέχη της τρόικας εξουσιοδοτημένα και να μιλούν με τα υπουργεία, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Υπογράμμισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης θα μιλά με τους θεσμούς και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο, ενώ οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων θα γίνονται στις Βρυξέλλες.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι τα νομοσχέδια που θα συζητιούνται με τους θεσμούς είναι αυτά που αφορούν τα δημοσιονομικά.

«Tην Τετάρτη ξεκινούν οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και θεσμών. Οι κοινές συζητήσεις με τους θεσμούς θα γίνονται αποκλειστικά στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα. Υπενθυμίζουμε ότι η τρόικα ως μηχανισμός αποτελεί οριστικό παρελθόν», λένε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, επισήμανε πώς οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν στις Βρυξέλλες, αλλά θα υπάρξουν και αποστολές τεχνοκρατών στην Αθήνα.

Ορισμένες μάλιστα πληροφορίες λένε πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθούν στην Αθήνα εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας, δηλαδή τα τεχνικά κλιμάκια της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.