Ιδιαίτερα ενοχλημένος από την κίνηση της κυβέρνησης να προωθήσει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση χωρίς προηγούμενη έγκριση των θεσμών, δηλαδή της τρόικας, εμφανίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως μετέδωσαν ξένα μέσα, η Γερμανία ήταν έξαλλη και ο Σόιμπλε εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στον Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος αντέδρασε.

Για το νομοσχέδιο έγινε επίθεση στον Έλληνα υπουργό από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «μονομερή ενέργεια».

«Ήταν υποχρέωση μας να το καταθέσουμε, η χώρα έχει πληγεί από τις πολιτικές της ΕΕ τόσα χρόνια» φέρεται να ήταν η απάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη, στον Σόιμπλε.

Μάλιστα στη συζήτηση μπήκε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και είπε ότι πρέπει να υπάρχει ενημέρωση των δανειστών για τα νομοσχέδια που καταθέτει η ελληνική κυβέρνηση.

«Θα ενημερώνουμε για τα νομοσχέδια που έχουν δημοσιονομικό κόστος» φέρεται να απάντησε ο κ. Βαρουφάκης.

Κατά τη συνέντευξη τύπου και ερωτηθείς αν στη διάρκεια της συνεδρίασης η γερμανική πλευρά αμφισβήτησε τις προτάσεις της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι ο κ. Σόιμπλε δεν του επιτέθηκε, αλλά αποκάλυψε ότι δέχθηκε ερωρωτήσεις. «Μου έθεσε το ερώτημα και νομίζω ότι η απάντηση που του έδωσα τον κάλυψε». Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πάντως ότι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών της ανθρωπιστικής κρίσης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.