Βαρουφάκης, ο γκουρού της θεωρίας των παιγνίων

Businessinsider: Είναι η φωνή και το πρόσωπο της ελληνικής κρίσης χρέους


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:39
04/02/2015
Βαρουφάκης, ο γκουρού της θεωρίας των παιγνίων
3
loading

Αφιέρωμα στο Γιάννη Βαρουφάκη κάνει το αμερικάνικο businessinsider που αναφέρεται στον Υπουργό Οικονομικών ως τον Έλληνα «γκουρού της θεωρίας Παιγνίων», που έχει στρέψει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας όχι μόνο για την οικονομική πολιτική, αλλά και για το στυλ του αφού στις συναντήσεις του με τους ηγέτες εμφανίζεται με ασιδέρωτο και χωρίς γραβάτα, σαν να μεταφέρει το μήνυμα: «δεν παίζω με τους κανόνες σας».

Το αμερικανικό site στο δημοσίευμα του αναφέρει: «Είναι η φωνή και το πρόσωπο της ελληνικής κρίσης χρέους. Ωστόσο η θέση του για το ελληνικό χρέος δείχνει να μεταβάλλεται καθημερινά, όμως αυτό φαίνεται να λειτουργεί προς όφελος του. Ο Βαρουφάκης, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του σαν φιλελεύθερο Μαρξιστή, έγινε υπουργός Οικονομικών μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Πριν εκλεχθεί στην ελληνική βουλή, ήταν καθηγητής οικονομικών. Δίδασκε στο πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ξόδευε το χρόνο του σαν λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Όστιν, στο Τέξας».

Επίσης ειδική αναφορά γίνεται στην εξειδίκευση του κ. Βαρουφάκη στη θεωρία «Παιγνίων», σε μια στρατηγική που είναι γνωστή ως η θεωρία του τρελού, δηλαδή στο «να φέρεται κάποιος αρκετά τρελά, ώστε ο εχθρός του να φοβάται και να του δίνει περισσότερα από όσα ζητά».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar n1K0SsT

  Όλοι μαζί το τραγούδι του Πουλικάκου:
  "Ήτανε και καραφλός
  έκανε μιά κέντα φλος
  και μας πήρε τα λεφτά
  αυτά"

 2. avatar albaxr

  για να δουμε!!

  1. avatar Γιώργος Κονταράκης

   Φέρτε μου τον Βαρουφάκη ή οποιοδήποτε άλλο οικονομικό να τον ξεσκίσω στην κόντρα. Αυτή την στιγμή εγώ ένα τίποτα μόνο με ένα αργό και παλιό ΗΥ μπορώ και προσφέρω σε όλους, το πληθυσμό της Ελλάδας ανεξαρτήτως ράτσας θρησκείας και νοητικότητας ένα παράλληλο οικονομικό σύστημα που θα καλύπτει όλους τους πέντε βασικούς τομείς της συμπαντικής ζωής όχι μόνο στην πόλι μας αλλά και στην χώρα μας και παντού. Εννοώ τους τομείς του περιβάλλοντος της διατροφής της Υγείας της οικονομίας και της καλύτερης παιδείας.
   Αυτό μπορώ να το πετύχω χωρίς να ξοδέψω ούτε εγώ ούτε και κανείς άλλος στο σύστημα ένα ευρώ. Απλά επειδή δεν τα έχουμε και επειδή δεν χρειάζονται. Επίσης κάλιστα μπορώ να προσφέρω μια μηνιαία σύνταξή σε όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας χωρίς όριο ηλικίας και χωρίς όριο ποσού. Εννοώ ότι για οποιοδήποτε λόγο δηλώνεις ότι βγαίνεις σύνταξη και δηλώνεις το ισοδύναμο ποσό που χρειάζεσαι να ζήσεις κάθε μήνα. Το πείραμα έχει αρχίσει και συμμετέχουν 48000 μέλη αυτή την στιγμή από όλλες τις χώρες. Εναλλακτική κοινότητα Αποκορώνου Χανίων. [...]

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει