Η εμφάνιση του Γιάννη Βαρουφάκη κατά τη συνάντηση με το βρετανό ομόλογό του, Τζόρτζ Όσμπορν, σχολιάστηκε και από τον Guardian.

Σε αντίθεση όμως με τα επικριτικά σχόλια από άλλους βρετανούς δημοσιογράφους, η Imogen Fox του Guardian δίνει εύσημα στον έλληνα υπουργό για την ενδυματολογική του επιλογή.

Στο άρθρο με τίτλο «Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης πηγαίνει casual στον αριθμό 10 (σσ. της Ντάουνιγκ Στριτ)», η δημοσιογράφος σημειώνει πως στη συνάντηση γίναμε μάρτυρες μιας «στιγμής μόδας».

Ο Όσμπορν έδωσε το χέρι του σε έναν άντρα που φορούσε «ένα έντονο μπλε πουκάμισο και ένα παλτό εμπόρου ναρκωτικών του Madchester (σσ. βρετανική μουσική σκηνή), των αρχών του ’90»!

«Το ξυρισμένο κεφάλι και η στάση με τα μη ευθυγραμμισμένα πόδια και τα χέρια στην τσέπη καθώς και το αβίαστο χαμόγελο υπογραμμίζουν το look του», σημειώνεται.

Η αρθογράφος επισημαίνει ότι δεν επικρίνει την εμφάνιση του Βαρουφάκη. «Το γεγονός ότι η ιδιαίτερη εμφάνισή του δεν πλησιάζει καν ένα συντηρητικό ράφτη πρέπει να διαβαστεί τουλάχιστον σαν ένα σημάδι αυτοπεποίθησης», σημειώνει.