Την προθυμία του επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να συναινέσει στην ελληνική πρόταση για κατάργηση της τρόικας σχολιάζει η γερμανική Bild κάνοντας λόγο για μια «κρυφή συμφωνία» μεταξύ των δύο πλευρών. Η θεωρία της Bild βασίζεται πάνω στην ελαστική, όπως τη χαρακτηρίζει, στάση που τηρεί απέναντι στην Ελλάδα.

Σχεδόν καθημερινά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δίνει συνεντεύξεις για το πως θα επιλυθεί η ελληνική κρίση χρέους, γράφει η γερμανική ταμπλόιντ, επισημαίνοντας ότι όταν μιλά για την κατάργηση της τρόικας ακούγεται σαν τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Παρά τις αντιδράσεις από τους ευρωβουλευτές του κόμματος του, ο κ. Γιούνκερ είναι ελαστικός, καθώς παρότι αποκλείει κούρεμα στο ελληνικό χρέος, θεωρεί πιθανές άλλες διευκολύνσεις παρά το κόστος δισεκατομμυρίων ευρώ που θα κληθεί να πληρώσει η Γερμανία.

«Γιατί ξαφνικά τόσο γενναιόδωρος κύριε Γιούνκερ;», διερωτάται η Bild. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Γιούνκερ επιδιώκει να ικανοποιήσει τους πιστωτές της Ελλάδας και τους Σοσιαλιστές που ζητούν εδώ και καιρό μεγαλύτερη ευελιξία στο Σύμφωνο Σταθερότητας και αυτό γιατί ο επικεφαλής της Κομισιόν χρειάζεται επειγόντως τη στήριξή τους για την διερεύνηση του σκανδάλου φοροαποφυγής.

Η Bild καταλήγει στο συμπέρασμα ότι Τσίπρας και Γιούνκερ χρειάζονται ο ένας τον άλλον. «Έτσι είναι πρόθυμος να ικανοποιήσει τους Σοσιαλιστές και από την άλλη να μην δυσαρεστήσει τις χώρες που πληρώνουν τα προγράμματα διάσωσης».