Ο Γιάννης Βαρουφάκης αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα το κεντρικό πρόσωπο της εβδομάδας μετά τη δήλωση που εξόργισε τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για το τέλος της τρόικας.

Χρήστες του Facebook προχώρησαν στη δημιουργία γκρουπ στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο V for Varoufakis, εμπνευσμένοι από την γνωστή επαναστατική ταινία V for Vendetta, που περιγράφει τη δράση του Βρετανού επαναστάτη Guy Fawkes.

Ενδεικτικό της δημοφιλίας του Έλληνα υπουργού Οικονομικών είναι το γεγονός ότι μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες η σελίδα στο Facebook έφτασε τα 10.300 likes.

«Η σελίδα δημιουργήθηκε ως μια κίνηση υποστήριξης της προσπάθειας απεγκλωβισμού από την λιτότητα που εκφράζεται κυρίως από το νέο Υπουργο Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Πιστεύουμε ότι για την διαπραγματευση χρειάζονται πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να σταθούν αντάξια των περιστάσεων αντιμετωπίζοντας τους δανειστές ως πραγματικούς εταίρους και όχι ως κάποιους στους οποίους χρωστάμε υποτέλεια. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!» αναφέρεται στη σελίδα.