«Να δούμε τι θα πουν οι Γερμανοί, αυτοί που δίνουν τα λεφτά. Εάν υποχωρήσουν, αυτό θα αναρωτηθούν όλοι: “Τόσο εύκολο ήταν; Να βάλουμε ένα πουκάμισο μπλε ηλεκτρίκ, να βάλουμε το χέρι στην τσέπη και να επιμείνουμε σθεναρά σε μία θέση;”» σημείωσε το στέλεχος της ΝΔ, Φαήλος Κρανιδιώτης, αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία «σε περίπτωση που οι δανειστές υποχωρήσουν, η ΝΔ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις».

Μιλώντας σήμερα στο Star, ο κ. Κρανιδιώτης ευχήθηκε να τα καταφέρει η κυβέρνηση, ωστόσο επισήμανε πως σε αντίθετη περίπτωση θα αποδοθούν ευθύνες: «Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, είναι ευπρόσδεκτο από οποιονδήποτε. Εάν είναι αρνητικό αυτοί που θα το φέρουν θα πρέπει να λογοδοτήσουν». Το στέλεχος της ΝΔ σημείωσε ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα στηρίξουν οποιαδήποτε θετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης αλλά πρόσθεσε: «Να μην είναι, όμως, οι πρωτοβουλίες το να βαφτίσουμε την τρόικα οι “πονόψυχοι φίλοι μας από την εσπερία” ή “η Επιτροπή διαφημιστών από το Βρανδεμβούργο” και τα μέτρα “προοδευτικές περικοπές”».

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι ο στόχος είναι κοινός, η πρόοδος της πατρίδας και των Ελλήνων, και άσκησε κριτική για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση: «Ήθελα να χαστουκίσω εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ σε πάνελ που χαίρονταν όταν γινόταν αρνητική κριτική στην κυβέρνηση από τους ξένους ή κάπου σκόνταφτε η κυβέρνηση. Εδώ δεν υπάρχει κατσίκα του γείτονα. Είναι κοινή, όλων μας. Αν ψοφήσει, θα ψοφήσουμε όλοι. Δεν έχουμε την πολυτέλεια, όπως ο κ. Βαρουφάκης, να φάμε τη σαλάτα, την αχινοσαλάτα μας στο Ράτκα, να πούμε “ουάου, χάσαμε” και να πάμε στο Τέξας».

Αναφερόμενος στο τι θα θεωρήσει ο ίδιος υποχώρηση από τους δανειστές, τόνισε: «Υποχώρηση θα είναι νέο πακέτο βοήθειας με αναπτυξιακό πρότυπο που θα επιτρέψει να γίνουν κινήσεις που θα χαλαρώσουν τη θηλιά στην κοινωνία και θα επιτρέψει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις για αυτά τα 6 χρόνια».

Το στέλεχος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ντύσιμο του κ. Βαρουφάκη, δηλώνοντας με χιούμορ: «Πιο αντικομφορμιστής από εμένα εάν δεν έχω δικαστήριο, δεν υπάρχει. Μου είναι αδιάφορο ακόμη κι αν πήγαινε με βατραχοπέδιλα, η ουσία με ενδιαφέρει».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ, ο κ. Κρανιδιώτης άσκησε κριτική για την προεκλογική επικοινωνιακή καμπάνια: «Η επισήμανση των κινδύνων πρέπει να έχει ένα όριο. Εγώ πιστεύω ότι όταν καλείς κάποιους να πάνε σε μια μάχη, το μήνυμα πρέπει να είναι πάντα στην κατάληξη του θετικό». Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει ότι ο ίδιος αν και πάντοτε επεσήμανε τη διαφωνία του, ποτέ δεν εγκατέλειψε τη μάχη: «Το πρώτο χρέος προς την παράταξη και τον αρχηγό της είναι λες την αλήθεια. Εγώ δεν κρύφτηκα ποτέ, όπως άλλοι, και όταν διαφώνησα το είπα αλλά πάντοτε στηρίζοντας».

Τέλος, ο κ. Κρανιδιώτης επισήμανε πως η κυβέρνηση υπέστη επικοινωνιακή ήττα στο θέμα των καθαριστριών: «Ήταν μια επικοινωνιακή ήττα αυτό με τις καθαρίστριες. Μαλώναμε με τις γυναίκες με το σφουγγαρόπανο και είχαμε τους συμβούλους και τα ρουσφέτια στη Βουλή».