Να αντικαταστήσει την τρόικα με τον ΟΟΣΑ προτιμά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, σύμφωνα με όσα φέρεται να αποκάλυψε σε 100 επενδυτές στο citi του Λονδίνου.

Πληροφορίες λένε ότι ο κ. Βαρουφάκης προτιμά να υπάρξει συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για να ετοιμαστεί το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το οποίο στη συνέχεια θα υποβληθεί προς έγκριση στην ευρωζώνη. Μέχρι σήμερα στην προετοιμασία αυτή μετείχε η τρόικα, ωστόσο η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να συνεχίσει τη συνεργασία σε αυτό το επίπεδο.

Η κυβέρνηση θα συμβουλευτεί τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ζητώντας του προτάσεις για τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Αν. Γκουρία, θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 11 Φεβρουαρίου.

Οπως αναφέρει το Reuters, ο αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας Ντόναλντ Κον τόνισε στη Βουλή των Αντιπροσώπων: «Εκτίμησή μου είναι ότι η Ελλάδα, τα μέλη της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα εργαστούν από κοινού για μια συμφωνία. Ακούσαμε κάποιες δηλώσεις τις τελευταίες μία ή δύο ημέρες που υποδεικνύουν κάποια πρόοδο, κάποιες υποχωρήσεις», συμπλήρωσε, αναφερόμενος προφανώς στις προτάσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Επεσήμανε, πάντως, ότι σε τόσο έντονες καταστάσεις υπάρχει πάντα ο κίνδυνος «ατυχήματος» και διαβεβαίωσε τους Βρετανούς βουλευτές πως η έκθεση του βρετανικού χρηματοοικονομικού συστήματος στην Ελλάδα είναι «πιθανώς πολύ μικρή».