Επτά στους 10 δεν θα κάνει αγορές τη φετινή Black Friday

Σε ποια επίπεδα αναμένεται να κυμανθούν οι δαπάνες


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:30
21/11/2020
Επτά στους 10 δεν θα κάνει αγορές τη φετινή Black Friday
6
loading

Διαφορετική θα είναι η φετινή Black Friday, με τον κορονοϊό να έχει «παγώσει» τους καταναλωτές.

Το ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) πραγματοποίησε νέα μέτρηση στην κυλιόμενη έρευνα καταναλωτών, με δείγμα 850 ατόμων την περίοδο 2 έως 3 Νοεμβρίου 2020 (σ.σ. πριν την απαγόρευση λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων του λιανεμπορίου) με θέμα της καταναλωτικές συνήθειες.

Το 73% του καταναλωτικού κοινού δεν σχεδιάζουν να αγοράσουν την φετινή Black Friday. Από το υπόλοιπο 27%, το 18% (περίπου τα 2/3) σκόπευαν να κάνουν τις αγορές τους ούτως ή άλλως και πριν την απαγόρευση από ηλεκτρονικά καταστήματα μέσω διαδικτύου, ενώ το 8% σκόπευε να κάνει τις αγορές του μέσω φυσικών καταστημάτων, η πλειοψηφία των οποίων είναι πλέον κλειστά. Αυτή η μέτρηση αντιστοιχεί σε περίπου 2,3 εκατ. καταναλωτές οι οποίες εκτιμούν ότι θα πραγματοποιήσουν αγορές τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η οποία τα τελευταία χρόνια είθισται να διαρκεί αρκετές ημέρες.

Όσον αφορά τη μέση δαπάνη, εκτιμάται ότι κατά μέσω όρο αυτά τα 2 εκατ. καταναλωτές θα πραγματοποιήσουν περίπου αγορές αξίας 140 ευρώ κατά μέσο όρο. Η πλειοψηφία το 32% εκτιμά ότι θα κάνει μικρές αγορές, μέχρι 50€, το 27% από 51 έως 100€, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι το 9% θα κάνει μεγάλες αγορές άνω των 500€ κάτι που σημαίνει ότι αναβάλουν σημαντικές οικιακές ανάγκες μέχρι να επιτύχουν σημαντικές προσφορές.

Ο εκτιμώμενος τζίρος-πωλήσεις για τις επιχειρήσεις με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις της αγοράς είναι ότι η συνεχιζόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας, θα αυξήσει σίγουρα το ποσοστό των πωλήσεων που πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων, ενώ δεν αναμένεται να επηρεαστεί ουσιαστικά το ύψος των συνολικών πωλήσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Δημ. Τ.

  Έρχεται χρεοκοπία, φτώχεια και μαύρη πείνα. Με τι λεφτά οι υπήκοοι του Κούλη θα κάνουν black Friday.

 2. avatar ΓΙΑΝΝΗΣ435

  Οι ασχετοι μονο που δεν εχουν επαφη ....πεφτουν στην παγιδα της βλακειας αυτης! ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ!

 3. avatar Άλλη χαζοαμερικανία κονομίσαμε

  Όλα μαύρα καί άραχνα η μαύρη Παρασκευή μας έλειπε, τουλάχιστον δεν ονομάζεται εκπτωτική Παρασκευή, τήν θέλουμε καί μπλακ, έτσι νά δώσουμε καί κάποια αίγλη. Εδώ σέ λίγο για πολλές οικογένειες η ζωή έχει μετατραπεί σε black month η black Friday θά τούς λείψει.

 4. avatar BLACK ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

  Στην Ελλάδα δεν υπάρχει BLACK FRIDAY υπάρχει το BLACK ΚΟΡΟΪΔΙΑ! λίγο πριν ανεβάζουν τις τιμές στο διπλάσιο, και μετά τις ξανακατεβάζουν και καμία φορά είναι και ποιο ακριβά από πριν και σου πλασάρουν πως είναι black friday όσα κορόιδα πιαστούν πιάστηκαν! Μάθανε και το black friday στο χωρίο(ΕΛΛΑΔΑ)

 5. avatar Monk

  Ο κόσμος απλά κατάλαβε ότι όλη η \"μαύρη εβδομάδα\" είναι μια μεγάαααααλη κοροϊδία.

 6. avatar Τι παπτζηλικια δημοσιεύετε ;

  Ποιο ειναι το καταναλωτικό κοινό της έρευνας ; Ηλικία ; Εισόδημα ; Δημογραφικά χαρακτηριστικά ; link για να διαβάσουμε την έρευνα απο την πηγή ;

  Κατα τα αλλά : Από το υπόλοιπο 27%, το 18% (περίπου τα 2/3) σκόπευαν να κάνουν τις αγορές τους ούτως ή άλλως και πριν την απαγόρευση από ηλεκτρονικά καταστήματα μέσω διαδικτύου, ενώ το 8% σκόπευε να κάνει τις αγορές του μέσω φυσικών καταστημάτων,

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει