Τα έσοδα της Ελλάδας από τον τουρισμό αναμένεται να αυξηθούν κατά 13% φθάνοντας στο ποσό-ρεκόρ των 13 δισ. ευρώ το 2014, υποστηρίζει ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ, μιλώντας στο Reuters, ενισχύοντας τις πιθανότητες της Ελλάδας να βγει από τη βαθιά ύφεση το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με το Reuters, ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, αφού του αναλογεί το 17% των 185 δισ. ευρώ του ελληνικού ΑΕΠ. Δίνει δουλειά σε έναν στους πέντε Έλληνες, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, η αύξηση κατά 10% των προκρατήσεων από τη Βρετανία και τη Γερμανία αναμένεται να αυξήσει και τις αφίξεις. Παράλληλα, αναμένεται άνοδος του αριθμού των αφίξεων από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και τη Ρωσία.

«Η αρχική μας εκτίμηση είναι ότι το 2014 θα έχουμε πάνω από 18 εκατομμύρια αφίξεις, που αποτελεί αριθμό-ρεκόρ όλων των εποχών, ενώ τα έσοδα εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 13 δισ. ευρώ σημειώνοντας επίσης ρεκόρ», ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ.

Ωστόσο, υπογραμμίζει, πως για να συμβούν όλα αυτά «η Ελλάδα θα πρέπει να διατηρήσει αυτή την εικόνα της σταθερότητας και να δείξει ότι είναι αποφασισμένη και να επικεντρωθεί στους βασικούς της στόχους. Αυτό είναι το κλειδί».