Έντονα επικριτικός για τις εξελίξεις που αφορούν τη Λαϊκή Τράπεζα ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), Λοΐζος Χατζηκωστής, κάνοντας λόγο για μη ενημέρωση της Ένωσης για τις ραγδαίες και δραματικές εξελίξεις.

Σε δηλώσεις έξω από τη Βουλή, όπου είναι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι της Λαϊκής, ο κ. Χατζηκωστής είπε ότι όχι μόνο δεν ρωτήθηκε, αλλά δεν ενημερώθηκε καν.

Κατάγγειλε την τρόικα γιατί «ετσιθελικά επιβάλλει κάτι και κάποιοι άλλοι, εσωτερικά, φαίνεται ότι ακολουθούν τις ίδιες τακτικές» και προσέθεσε: «Ούτε καν μας ενημέρωσαν, την ώρα της απόφασης. Απλώς το πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ περισσότερο και από φίλους και γνωστούς».

Υπογράμμισε δε ότι πρέπει να διασφαλιστούν τα συνταξιοδοτικά ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων.

Σε ερώτηση, εάν κλήθηκαν στην Επιτροπή Οικονομικών, ο πρόεδρος της ΕΤΥΚ απάντησε αρνητικά και για τον λόγο που δεν προσκλήθηκαν είπε πως «πρέπει να ρωτήσετε τους έσω που δεν μας έστειλαν πρόσκληση».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ούτε τα κόμματα ήταν ενήμερα και ανέφερε πως δύο ώρες πριν είχε συνάντηση με υπουργό, ο οποίος δεν γνώριζε την εξέλιξη και «συζητούσαμε πάνω σε άλλες βάσεις».

Τόνισε ότι το πρόβλημα, παρ’ όλο που δεν έχει γίνει αντιληπτό ακόμα, το έχουν και όλοι οι καταθέτες στη Λαϊκή.

Για το επίμαχο νομοσχέδιο παρατήρησε ότι ζητούν επιτακτικά να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας για οποιονδήποτε υπάλληλο πάει σε αυτό που ονομάζεται «καλή» ή «κακή» τράπεζα.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr