Στη ρητή διαβεβαίωση ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός, καθώς επίσης και ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του απόψε στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega.

Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, ο κατώτατος μισθός, μετά την τελευταία συμφωνία θα καθορίζεται από την κυβέρνηση, αφού διαβουλευθεί με τους κοινωνικούς εταίρους. «Δεν έχει σκοπό η κυβέρνηση να μειώσει τον κατώτατο μισθό», είπε ο υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι ανοικτό το θέμα, ανοικτή είναι η διαδικασία διαβούλευσης».
Ερωτηθείς για το πώς μπορεί να ζήσει κανείς με 586 ευρώ το μήνα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «είναι δύσκολο, για αυτό κι εμείς τώρα προσπαθούμε να μειώσουμε τις τιμές και αυτό είναι ακριβώς που ζητούσαμε…».

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ωστόσο ότι «εάν δεν εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, θα έχουμε πρόβλημα», καθώς και ότι «είναι ζήτημα ανοικτό οι απολύσεις στο δημόσιο». Όσον αφορά το νέο φόρο ακινήτων, είπε ότι θα είναι δικαιότερος.

Σχολιάζοντας τις ιταλικές εκλογές, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ανησυχία του, λέγοντας ότι αν η χώρα δεν έχει κυβέρνηση, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Επίσης, σχετικά με τις εκλογές στην Ιταλία είπε ότι «ένα μάθημα που βλέπω εδώ είναι ότι πλέον δεν θα υπάρχουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις, άρα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για κυβερνήσεις συνασπισμού».