Η τρόικα δεν συζητά νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, διεμήνυσε ο Thomas Wieser, πρόεδρος του European Working Group (EWG), μιλώντας σήμερα σε γερμανικό ραδιόφωνο.

Κανείς δε συζητά για συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε ενδεχόμενο νέο κούρεμα , σύμφωνα με τον Gurria του ΟΟΣΑ.

«Σε κανέναν κύκλο συζητήσεων με την τρόικα δεν αναφέρθηκε η λέξη haircut, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Wieser. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, τα δημοσιεύματα σχετικά με νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αποτελούν απλώς σπέκουλα των μέσων ενημέρωσης.

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μια νέας συμφωνίας με την Ελλάδα όσον αφορά το πρόγραμμα προσαρμογής, δεδομένης της κατάρρευσης της οικονομίας της χώρας.

«Είναι πιθανό να χρειαστεί επιπλέον ρευστότητα. Ωστόσο με βάση όσα ακούγονται, δεν θα την παράσχουν τα 16 μέλη της ευρωζώνης αλλά θα χρηματοδοτηθεί στα πλαίσια του τωρινού προγράμματος», εξήγησε.

Ο ίδιο τόνισε ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εκπροσώπους της Τρόικας δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά όπως είναι γνωστό, τα τελευταία βήματα σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι πάντα τα δυσκολότερα.