Στην πιθανότητα μιας «συντεταγμένης χρεοκοπίας» της Ελλάδας αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Ιβάν Μίκλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τσεχική εφημερίδα Λίντοβε Νόβινι.

«Αναμένουμε τώρα τα συμπεράσματα που θα βγάλουν οι επιθεωρητές του ΔΝΤ και της Ε.Ε.», είπε ο Σλοβάκος υπουργός, αναφερόμενος στην επόμενη έκθεση της τρόικας.

«Αυτά θα μας χρησιμεύσουν ως βάση ώστε να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε με σαφήνεια εάν η θέση της Ελλάδας είναι υποστηρίξιμη ή αν είναι αναπόφευκτη μια μερική χρεοκοπία και αν είναι απαραίτητη η εφαρμογή ενός νέου προγράμματος σταθεροποίησης», σημείωσε.

«Αν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η θέση της Αθήνας είναι μη βιώσιμη, θα πρέπει ταυτόχρονα να διευκρινίσουμε μέχρι ποιου σημείου είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια συντεταγμένη χρεοκοπία αλλά και την εξάπλωση» της κρίσης, κατέληξε.

Η Σλοβακία, μαζί με τη Μάλτα και την Ολλανδία, είναι οι τρεις χώρες της ζώνης του ευρώ που δεν έχουν ακόμη επικυρώσει την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.