Στις τράπεζες θα πρέπει να καταφύγουν οι φορολογούμενοι για να πληρώσουν το τριπλό χαράτσι της εφορίας (κεφαλικός φόρος τέλος επιτηδεύματος, εισφορά πολυτελείας) χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου ανατίθεται η είσπραξη των έκτακτων εισφορών στις εξης τράπεζες :

1. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
2. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
3. ALPHA BANK
4. GENIKI Bank
5. ATTICA BANK
6. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
7. EUROBANK − EFG
8. FBB−ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.
9. MARFIN EGNATIA BANK
10. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
11. PROTONBANK
12. MILLENNIUM BANK
13. ATE BANK
14. T BANK
15. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
16. PROBANK
17. ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
18. CITIBANK
19. HSBC
20. ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΤΕ
21. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε.
22. ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
− ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
− ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
− ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
− ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
− ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
− ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ
− ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
− ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ
− ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΕΣΒΟΥ – ΛΗΜΝΟΥ
− ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
− ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ
− ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΡΑΜΑΣ
− ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

καθώς και σε όσες τράπεζες ή πιστωτικά ιδρύματα εισέλθουν στο σύστημα που θεσπίζεται με την απόφαση αυτή και αποδεχθούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται από αυτήν.

Η ενημέρωση των φορολογουμένων για την πληρωμή των ποσών θα γίνεται με ενιαίο ειδικό εκκαθαριστικό σημείωμα για πληρωμή που θα αποσταλεί από τη Γ.Γ.Π.Σ., με το ολικό ποσό με την ένδειξη «Ο» και του ποσού της δόσης με την ένδειξη «Δ».

Εναλλακτικά παρέχεται η δυνατότητα στον φορολογούμενο να το ανακτά από την σχετική ιστοσελίδα http://www.gsis.gr/ της Γ.Γ.Π.Σ. του υπουργείου Οκονομικών και να εκτυπώνει, σε έγχρωμη ή ασπρόμαυρη μορφή, ακριβές αντίγραφο αυτού, το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του πρωτότυπου και θα αποτελεί έγκυρο παραστατικό για την καταβολή των αναγραφομένων ποσών.

Οι τράπεζες θα αποδίδουν τις εισπράξεις στο υπουργείο Οικονομικών την επομένη ημέρα ενώ σε περίπτωση καθυστερήσεων θα επιβαρύνονται με τόκους υπερημερίας.

Η αμοιβή της ΔΙΑΣ Α.Ε. είναι 0,07 ευρώ ανά έγκυρη συναλλαγή πλέον αναλογούντος Φ.Π.Α. Η αμοιβή των Τραπεζών και των πιστωτικών ιδρυμάτων για πληρωμή μέσω καταστήματος (χρέωση λογαριασμού ή μετρητά) θα είναι 0,40 ευρώ ανά έγκυρη συναλλαγή πλέον αναλογούντος Φ.Π.Α. και για πληρωμή μέσω εναλλακτικών δικτύων (όπως WEB, ATM) θα είναι 0,20 ευρώ ανά έγκυρη συναλλαγή πλέον αναλογούντος Φ.Π.Α. Η αμοιβή των τραπεζών καταβάλλεται από το Ελληνικό Δημόσιο.