Την ένταξη 264 επενδυτικών σχεδίων για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στον τομέα της λιανικής («digi-retail») στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Πρόκειται για επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 11,8 εκατ. ευρώ.

Η επιχορήγηση αγγίζει το 60% της επένδυσης ενώ οι εγκεκριμένες επιχειρήσεις, εφ’ όσον το επιθυμούν, μπορούν με την έναρξη του επενδυτικού τους σχεδίου να λαμβάνουν προκαταβολή ύψους 35% της δημόσιας επιχορήγησης.

Η δράση «digi-retail» ενισχύει τις «ψηφιακές επενδύσεις» επιχειρήσεων λιανικής με σκοπό τη βελτίωση της εσωτερικής διαχείρισης και τη μείωση του κόστους λειτουργίας, με αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών και την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την πρόσβαση σε νέα καταναλωτικά κοινά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας για την ηλεκτρονική τους προβολή και προώθηση.

Τα επενδυτικά σχέδια που χρηματοδοτούνται, προέρχονται από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης , Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας , Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Πελοποννήσου.

Θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες πρόσθετες εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων τόσο από τις παραπάνω Περιφέρειες όσο και από την Αττική, καθώς και στη συνέχεια από τις υπόλοιπες Περιφέρειες.