Καθησυχαστικός για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδας εμφανίστηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ερωτηθείς σήμερα για το θέμα της απόσυρσης της ΔΝΤ, είπε ότι θα μιλήσει με την Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει ανάγκη να το κάνει τώρα, ενώ πρόσθεσε ότι δεν νομίζει ότι μπορούμε να ερμηνεύσουμε αυτήν την κίνηση ως απόσυρση από τις διαπραγματεύσεις.

«Είχα μια μεγάλης διάρκειας επικοινωνία χθες το βράδυ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και θα το κάνω και τις επόμενες μέρες, κατά τα λοιπά, θεωρώ ότι μια λύση είναι αναγκαία» κατέληξε ο κ. Γιούνκερ.

Στο μεταξύ σε διάψευση των πληροφοριών για αποστολή στελεχών των θεσμών στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις προχώρησε πριν λίγο από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο ίδιος αρκέσθηκε να απαντήσει πως το μόνο που είναι σε εξέλιξη σήμερα είναι η συνάντηση των κυβερνητικών αξιωματούχων των 19 χωρών μελών της ευρωζώνης, του Euro Working Group, στην Μπρατισλάβα.

 

Κληθείς να διευκρινίσει το εάν το ΔΝΤ παραμένει ή όχι στις διαπραγματεύσεις παρέπεμψε σε σημερινή αναφορά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο οποίος δεν ερμήνευσε την αποχώρηση των τεχνικών κλιμακίων του ΔΝΤ ως εγκατάλειψη των συζητήσεων.

«Αν δεν υπήρχαν διαφορές να γεφυρώσουμε θα είχαμε ήδη έλθει σε συμφωνία. Η χθεσινή δίωρη συζήτηση Γιούνκερ – Τσίπρα αποσκοπούσε στο να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των τριών θεσμών», είπε ο κ. Σχοινάς.