Στο μεγαλύτερο κανάλι της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε ότι με ριζικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ελληνική οικονομία, τα ελληνικά ομόλογα μπορούν να αποτελέσουν μια καλή επένδυση για όποιον επιθυμεί να τα αγοράσει.

«Τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, δεν αντιστοιχούν σε junk. Πρέπει να προσέξουμε τις εταιρίες αξιολόγησης εκείνες που δρουν σε καθεστώς σύγκρουσης συμφερόντων, επιβραβεύοντας ή απορρίπτοντας τράπεζες και δημόσια ομόλογα, ανάλογα με την τάση της κάθε στιγμής» είπε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας: «Θα πρέπει να αναρωτηθούμε ποια συμφέροντα εξυπηρετούν, αλλά παραμένει το γεγονός ότι εμείς πρέπει να αλλάξουμε ριζικά την οικονομία μας, ώστε όποιος επιθυμεί να αγοράσει ελληνικά ομόλογα, να είναι βέβαιος ότι κάνει μια καλή επένδυση».

Στην ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου αν αυτό σημαίνει, ότι από την κρίση θα πρέπει να προκύψει ένας νέος Έλληνας πολίτης, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι σίγουρα δε θα πρέπει να στοχεύει μόνο σε μια θέση δημοσίου υπαλλήλου, αλλά να είναι δημιουργικός και κοσμοπολίτης.

Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian περί φημολογούμενης πώλησης ελληνικών νησιών, ο κύριος Παπανδρέου επανέλαβε ότι τα νησιά δεν πωλούνται σε καμία περίπτωση. «Τα νησιά μας είναι μια πηγή εσόδων που θέλουμε να αξιοποιήσουμε» τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Τέλος, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους Ιταλούς τηλεθεατές, ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του με τη φράση «benvenuti in Grecia e buone vacanze», που στα ιταλικά σημαίνει «καλώς ήλθατε στην Ελλάδα και καλές διακοπές».