Όποιος πει ότι μία μπάλα δροσιστικού, ολόφρεσκου, χειροποίητου παγωτού τον αφήνει ασυγκίνητο, τότε σίγουρα λέει ψέματα. Στη μία και μοναδική περίπτωση, ωστόσο, που λέει αλήθεια αρκεί να επισκεφτεί ένα από τα παρακάτω στέκια που ακολουθούν στο κέντρο της Αθήνας για να αναθεωρήσει την γνώμη του.

Σε χωνάκι, κυπελάκι ή… ρολάκι, με φρουτώδη ή σοκολατένια γεύση ποτέ το παγωτό δεν ήταν πιο νόστιμο και απολαυστικό.

IceRoll

Στο IceRoll (Αθηνάς 2 & Ερμού) θα απολαύσετε αληθινά φρέσκο παγωτό, που παρασκευάζεται εξ ολοκλήρου την ώρα της παραγγελίας. Πρόκειται για μία τεχνική, όπου φρέσκο γάλα, φρέσκα φρούτα και τα αγαπημένα σου υλικά πέφτουν σε μία παγωμένη πλάκα και γίνονται λαχταριστό παγωτό σε ρολάκια μπροστά στα μάτια σου.

Αφού, λοιπόν, διαλέξετε τη βάση σας (φρέσκο γάλα με βανίλια, σοκολάτα ή γάλα καρύδας), μπορείτε να προσθέσετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας: φρούτα εποχής που κόβονται εκείνη τη στιγμή, σοκολάτες, καραμέλα, τσουρέκι, ξηρούς καρπούς αλλά και υγιεινά super foods.

Αυτήν την περίοδο, μάλιστα, λανσάρονται δύο νέες εμπνευσμένες γεύσεις παγωτού -όλες οι προτάσεις του φέρουν την υπογραφή του Διονύση Αλέρτα- που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο λόγος για τις red velvet και carrot cake με πραγματικό κομμάτι από το αντίστοιχο κέικ η καθεμία!

Le Greche

Στο Le Greche στο Σύνταγμα (Μητροπόλεως 16) τα παγωτά συνδυάζουν την ιταλική τεχνογνωσία με τις αυθεντικές, ελληνικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους.

Μεταξύ άλλων σταφίδες από την Κόρινθο, ανθότυρο από την Κρήτη, λεμόνια από το Άργος, πορτοκάλια από τη Λακωνία και σύκα από την Καλαμάτα επεξεργάζονται σε συνδυασμό με κορυφαία συστατικά από την Ιταλία και δημιουργούν αρωματικές και λαχταριστές γεύσεις παγωτού. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το φιστίκι, αγαπημένη επιλογή της ιδιοκτήτριάς του Εύης Παπαδοπούλου, η οποία μαθήτευσε στην Ιταλική Maestro Gelatiere Francesco Palmieri.

The Ice Cream Shop

Αν αγαπάτε το αυθεντικό ιταλικό παγωτό, τότε πρέπει να κάνετε μια στάση στο The Ice Cream Shop, πάνω στην Πλατεία στο Μοναστηράκι, απέναντι από το μετρό. Καθημερινά ολόφρεσκες γεύσεις παγωτού που δελεάζουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο βρίσκονται στη διάθεσή σας.

Στο Ice Cream Shop θα δοκιμάσετε, πέραν των κλασικών, ποικίλες άλλες γεύσεις πασπαλισμένες με φαντασία και σεβασμό στην πρώτη ύλη, απαλλαγμένες από χρωστικές ουσίες, αρώματα κ.λπ. Θα ξεχωρίσετε τη γεύση μπανάνα (αν είστε του φρούτου) και τη σοκολάτα domori (62άρα από το Εκουαδόρ).

Dickie Dee

To λιλιπούτειο και προσεκτικά στημένο Dickie Dee, στο ισόγειο ενός κτιρίου του 1920 στο Σύνταγμα (Βουλής 23), σερβίρει χειροποίητο soft παγωτό σε διάφορες γεύσεις (ανθόγαλο, μαύρη vegan σοκολάτα, τριαντάφυλλο και φιστίκι), αλλά και συγκλονιστικά γλυκά που αξίζει να δοκιμάσετε. Το καλύτερο; Μπορείτε να απολαύσετε το παγωτό σας μέσα σε φωλιά από μαλλί της γριάς! Θα βρείτε επίσης καλό καφέ, ωραία λεμονάδα, αλλά και κρασιά από ελληνικούς αμπελώνες.

Κόκκιον

Το Κόκκιον (Πρωτογένους 2, Αθήνα) δημιουργήθηκε μετά από μακρόχρονη πείρα και εξοικείωση με την ζαχαροπλαστική για να συστήσει στο κοινό της πόλης το παγωτό όπως πρέπει κανείς να το απολαμβάνει. Με ιδιαίτερη γεύση, παρασκευασμένο με εξειδικευμένη τεχνική και μόνο από τις καλύτερες πρώτες ύλες.

Όλες οι παρασκευές για την δημιουργία του πραγματοποιούνται στο εργαστήριο του Κόκκιον -από το μασκαρπόνε και την μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, μέχρι την καραμέλα και τα μπισκότα βουτύρου-, ενώ όλες οι πρώτες ύλες έχουν επιλεγεί αυστηρά με γνώμονα την ποιότητα και προέρχοναι από τις περιοχές που παράγουν το καλύτερο προϊόν στο είδος του.

Αυθεντικό καϊμάκι με μαστίχα Χίου και βουβαλινό γάλα, φυστίκι με φυστίκι Ιράν, σοκολάτα με γαλλική σοκολάτα με 85% κακάο, παγωτό ανθόγαλο με φρέσκο γάλα από τη Μακεδονία, γιαούρτι με φρέσκο πρόβειο γιαούρτι από το Μανταμάδο Μυτιλήνης από τις γεύσεις που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες. (*Φωτογραφία: © 2020 ΚΟΚΚΙΟΝ)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.