Ένα από τα πιο «δροσερά» προάστια της Αττικής, η Κηφισιά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους βρίσκονται στο κλεινόν άστυ και αναζητούν στέκια με όμορφους εξωτερικούς χώρους που τα συνδυάζουν όλα.

Καφές, φαγητό και ποτό, σε όμορφα περιβάλλοντα και θετικά vibes, που φτιάχνουν την διάθεση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας κι αν τα επισκεφτείτε.

Different Beast

Ο εκπληκτικός χώρος του Different Beast (Κασσαβέτη 19), στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς επί της Κασσαβέτη, με βιομηχανικά στοιχεία και vintage, χειροποίητα έπιπλα ταξιδεύει στις γειτονιές της Νέας Υόρκης, και προδιαθέτει για απολαυστικό κους κους και χαλάρωση με την παρέα στα τραπεζάκια στη μικρή αυλίτσα του.

Από τα λίγα στέκια με προσωπικότητα και άποψη που διαθέτει επιλογές για brunch, λαχταριστά γλυκά, δροσερές σαλάτες και ενδιαφέρονται διεθνή πιάτα.

Artisanal

Σε καμία περίπτωση η υπέροχη αυλή του Artisanal δεν θυμίζει αστικό τοπίο, παρόλο που βρίσκεται μια ανάσα από την Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της Κηφισιάς (Ζηρίνη 2). Στην κουκλίστικη αυλή του, λοιπόν, πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τα έντονα χρώματα, τα πολλά λουλούδια, το πράσινο και τα αρώματα, καθώς και το ιδιαίτερο design που καθιστούν το Artisanal σε αγαπημένο meeting point.

Με φόντο το πανέμορφο σκηνικό του, λοιπόν, απολαύστε γευστικά cocktails ή ένα δροσερό απεριτίφ, τα οποία συνοδεύονται ιδανικά με κάποια από τις γευστικές προτάσεις του καταλόγου.

Μέντα

Στεγασμένο σε ένα υπέροχο αρχοντικό –εκεί όπου περνούσε τα καλοκαίρια του ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός– στον πεζόδρομο των Αγίων Θεοδώρων στην καρδιά της Κηφισιάς, το Μέντα είναι ένα cafe, που ξυπνά σε όλους την γλυκιά ανάμνηση της παλιάς Αθήνας.

Επιλεγμένοι καφέδες, ροφήματα και τσάι αλλά και εκλεκτές προτάσεις σε κρασί, σε έναν χώρο με οικεία ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου.