Τα βράδια του καλοκαιριού θέλουν εξόδους με την παρέα για δροσιστικά cocktails και τα αγαπημένα μας ποτά σε καθιερωμένα μπαράκια της πόλης.

Αυτήν την φορά επιλέξαμε εκείνα που βρίσκονται σε αγαπημένες πλατείες με τραπεζάκια έξω, για μια νυχτερινή έξοδο κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Chelsea

Μποέμ, χρωματιστό και χαρούμενο στέκι με artistic ατμόσφαιρα και χαμηλές τιμές στην κεντρική Πλατεία Πλαστήρα στο Παγκράτι. Με το πέρασμα του χρόνου αναδείχθηκε σε ένα από τα πιο «most wanted» στέκια της περιοχής, με τα τραπέζια του να γίνονται περιζήτητα όλες τις ώρες της ημέρας.

Κρητικές ρακές, φθηνά ποτά και παγωμένες μπύρες στις αγαπημένες επιλογές του νεανικού κοινού που το επιλέγει σταθερά από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.

Zaf All Day Coffee Bar

Οι συστάσεις είναι περιττές για ένα από τα πιο δημοφιλή all day σημεία αναφοράς στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Τα τραπεζάκια του Zaf στο πεζοδρόμιο –λίγα μέτρα από τη στάση του μετρό Μοναστηράκι– αποτελούν αγαπημένο σημείο αναφοράς για ένα χαλαρό ποτό με τους φίλους, και μάλιστα σε οικονομικές τιμές. Στα δυνατά χαρτιά του η νέα cocktail list με signature προτάσεις αλλά και το γεγονός ότι το Zaf αγαπάει την καλή μουσική.

Odori

Το καθιερωμένο στέκι στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα «πολυπρόσωπο» μαγαζί που είναι πάντοτε έτοιμο να σας ξαφνιάσει ευχάριστα, είτε με την εξαιρετικά εμπνευσμένη cocktail list είτε με τις προσεγμένες γευστικές προτάσεις της κουζίνας του.

Η πίτσα του κατατάσσεται σίγουρα ανάμεσα στις κορυφαίες της πόλης, ψήνεται σε ειδικό πέτρινο φούρνο που έχει έρθει κατευθείαν από τη Νάπολη και υμνεί την pizza napoletana. Δεν χρειάζεται να σας πούμε κάτι άλλο, πέραν του ότι πρέπει να τη δοκιμάσετε!

Μπλε Παπαγάλος

Vintage αισθητική, όμορφα έπιπλα-αντίκες, ταξιδιάρικες μουσικές και μια αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο εξοχικό φίλων, κάνουν κάθε επίσκεψη στο Μπλε Παπαγάλο (Λεωνίδου 31), στο Μεταξουργείου, να μοιάζει με μικρή απόδραση από την καθημερινότητα. Στα συν οι λίγες αλλά καλές γευστικές προτάσεις, τα εξαιρετικά γλυκά και τα εξωτικά cocktails που παίρνουν τη σκυτάλη το βράδυ.