Αν έχετε διάθεση για μια μίνι γευστική απόδραση, χωρίς να χρειαστεί, ωστόσο, να απομακρυνθείτε πολύ από το κλεινόν άστυ, τότε οι προτάσεις που ακολουθούν σίγουρα θα καλύψουν τις ανάγκες σας.

Ιστορικές ταβέρνες, ψαγμένες ψαροταβέρνες, παραδοσιακές χασαποταβέρνες και ένα εστιατόριο στην καρδιά της φύσης βάζουν σε διάθεση εκδρομής εντός Αττικής.

Λακκαγκίνη

Σε ένα μοναδικό κατάφυτο φυσικό περιβάλλον, στις Αφίδνες, το Λακκαγκίνη στα Κιούρκα μπορεί να μετατραπεί στο αγαπημένο σημείο αναφοράς σας για όλη την διάρκεια του χρόνου.

Δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κάποιο ορεινό χωριό (και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας), πρόκειται για έναν πολυχώρο που συνδυάζει την επαφή με τη φύση και διαθέτει εστιατόριο και cafe, για όλες τις ώρες της ημέρας. Οι ιθύνοντες, μάλιστα, έχουν δημιουργήσει έναν μικρό ζωολογικό κήπο που κλέβει τις εντυπώσεις.

Το Τζάκι

Κλασική χασαποταβέρνα που λειτουργεί από το 1975 στην κεντρική πλατεία του Πολυδενδρίου. Το Τζάκι τιμά αποκλειστικά την ελληνική κρεατοφαγία και φημίζεται για τις μερίδες τεραστίων διαστάσεων, τις οποίες δεν τσιγκουνεύεται καθόλου!

Τεράστια σπαλομπριζόλα, νοστιμότατα παϊδάκια, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες και ψωμάκι στα κάρβουνα να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Αν το επισκεφτείτε σαββατοκύριακο, κάντε κράτηση γιατί στην κυριολεξία γίνεται χαμός.

Ανεμοκοίτη του Ταρσανά

Από τις πιο εναλλακτικές ψαροταβέρνες του λεκανοπεδίου, στον κόλπο Θορικού στο Λαύριο. Λιτή και απέριττη εκ πρώτης όψης δεν θα σας γεμίσει το μάτι, ωστόσο μόλις δοκιμάσετε τα πιάτα του γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Ροκ ατμόσφαιρα και καλτ αισθητική (πολύ μακριά από την πεπατημένη μιας συνηθισμένης ψαροταβέρνας), θέα θάλασσα, νόστιμα ψάρια, θαλασσινά και οστρακοειδή πάντα φρέσκα και καλομαγειρεμένα με μεράκι από τον ιδιοκτήτη, σερβίρονται λαχταριστά και σε μεγάλες μερίδες.

Συνοδεύονται ιδανικά με κρασί και τσικουδιά. Κατάλογος δεν υπάρχει καθώς το μενού βασίζεται σε εποχιακές πρώτες ύλες.