Μετά από μια γεμάτη εορταστική περίοδο αδράξτε την ευκαιρία και βγείτε από το σπίτι, αυτή τη φορά δωρεάν. Πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο και αυτό το Σαββατοκύριακο, παρόλο που δεν διαπνέονται από εορταστική ατμόσφαιρα.

Εργαστήρια ρομποτικής και ηλεκτρονικής

Οι θεμελιώδεις έννοιες του προγραμματισμού και η γλώσσα προγραμματισμού Python, αποτελούν το βασικό αντικείμενο του εργαστηρίου Python στο UTech Lab, το Εργαστήριο Τεχνολογίας Ιδρύματος Ευγενίδου.

Οι βασικές δομές δεδομένων, οι δομές ελέγχου, βασικοί αλγόριθμοι και συναρτήσεις εισόδου και εξόδου γίνονται κατανοητές μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια όπως η κρεμάλα και το mastermind. *Απευθύνεται σε παιδιά 12-16 ετών.

Αρχιτεκτονικός περίπατος στο ιστορικό κέντρο

Το πρωί του Σαββάτου στις 10.00 το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει έναν αρχιτεκτονικό περίπατο στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της θεματικής δράσης «Αρχιτεκτονικές Ματιές στην Πόλη» που διοργανώνεται με αφορμή την διοργάνωση «Αθήνα 2018- Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων.

Την διαδρομή παρουσιάζει η ιστορικός Λίλα Πατσιάδου, ενώ έχει ως σκοπό της την γνωριμία με σημαντικά κτήρια του 19ου και 20ου αιώνα. Αφετηρία το κεντρικό κτήριο του ΠΙΟΠ, επί της Αγγέλου Γέροντα 6, στην Πλάκα. *Απαραίτητη η κράτηση θέσης έως τις 17.00 το απόγευμα της Παρασκευής στο 210 3256924.

Show με πολύχρωμα στεφάνια hula hoop από LED

Ένα εντυπωσιακό show περιμένει όσους επισκεφτούν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το απόγευμα του Σαββάτου στις 17.30. Η ομάδα Hoop it! παρουσιάζει μία μοναδική παράσταση με πολύχρωμα στεφάνια hula hoop από LED, την οποία μπορείτε τόσο να παρακολουθήσετε όσο και να πάρετε μέρος με την οικογένεια ή τους φίλους.

Δωρεάν είσοδος σε μνημεία και μουσεία

Η πρώτη Κυριακή του μήνα (από το Νοέμβριο μέχρι και το Μάρτιο) είναι αφιερωμένη στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία της πόλης, καθώς ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό εντελώς δωρεάν.

Όσοι θέλετε να απολαύσετε μια βόλτα πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό, δεν έχετε παρά να ξεσκαρτάρετε τώρα τη λίστα με όσα από αυτά δεν έχετε καταφέρει ακόμη να επισκεφτείτε.