Η Καλλιθέα, το Μοσχάτο και το Παλαιό Φάληρο κρύβουν πραγματικούς γευστικούς θησαυρούς, οι οποίοι ξελογιάζουν και με το παραπάνω εκείνους που θα τους ανακαλύψουν.

Από αυθεντικά κουτούκια, μέχρι παραδοσιακές ψαροταβέρνες και καλτ ταβερνάκια, οι επιλογές είναι πολλές. Αναλόγως με το γούστο και το τι θέλουν να γευτούν οι κάλυκές σας, επιλέγετε εκείνη την πρόταση που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

Ραμόνα

Ταβέρνα Ραμόνα

Κουτούκι στην περιοχή της Καλλιθέας, που για να το ανακαλύψετε πρέπει να ψάξετε αρκετά. Στη Ραμόνα (Μίνωος 11-13) θα έρθετε για την εξαιρετική κουζίνα του, η οποία ικανοποιεί τους πάντες και τους έχει μετατρέψει σε θαμώνες. Οικογενειακή ατμόσφαιρα και φιλόξενο περιβάλλον, σε ένα καλτ σκηνικό με τα χαρακτηριστικά κρασοβάρελα να κυριαρχούν στο χώρο. Μεγάλες μερίδες και λογικές τιμές στα συν. Εκτός από τα μαγειρευτά, φημίζεται και για τα ψητά στα κάρβουνα. Στο τέλος σερβίρουν κέρασμα σπιτικό ραβανί με παγωτό.

Κανάρια

ταβέρνα τα Κανάρια

Σε μια παλιά μονοκατοικία στο Μοσχάτο, η ταβέρνα τα Κανάρια λειτουργεί από το 1950 και αποτελεί αξιόλογο προορισμό για τους απαιτητικούς λάτρεις της ψαροφαγίας, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονταν οι Στέλιος Καζαντζίδης και Πόλυ Πάνου. Σε ένα περιβάλλον που φέρνει στο νου εικόνες από τα παλιά, τα φρέσκα ψάρια (μικρά και μεγάλα) έχουν την τιμητική τους. Ιδιαίτερη μαεστρία στο τηγάνι και το ψήσιμο στα κάρβουνα.

Αντωνία

Ταβέρνα Αντωνία

Μια τίμια ψαροταβέρνα με γενναίες και πολύ γευστικές μερίδες από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για τους λάτρεις της ψαροφαγίας. Η μαγειρική τέχνη της κυρίας Αντωνίας συγκεντρώνει αμέτρητο κόσμο από διάφορα σημεία της Αττικής στο φιλικό περιβάλλον της ταβέρνας σε ένα τζιτζιφιώτικο στενό (Ισμήνης 36), όπου οι  ψητές γαρίδες, οι σαρδέλες στα κάρβουνα και τα αχνιστά μύδια συγκαταλέγονται στα κορυφαία πιάτα. Η χαμογελαστή εξυπηρέτηση και η οικογενειακή ατμόσφαιρα στα συν.

Η παλιά φάβα

Ταβέρνα Παλιά Φάβα

Οικογενειακό ταβερνάκι κρυμμένο στα στενάκια μεταξύ Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης (Αχαιών 38, Π. Φάληρο). Όσοι το έχουν επισκεφτεί το ξεχωρίζουν για τις σπιτικά μαγειρεμένες νόστιμες λιχουδιές του, όπως εκείνες που θα έφτιαχνε κανείς στο σπίτι του. Με πραγματική αγάπη και περισσό μεράκι η ομάδα της ταβέρνας γεμίζει τις κατσαρόλες της Παλιάς Φάβας καθημερινά με διαφορετικά μαγειρευτά, βασισμένα πάντα στις φρέσκες πρώτες ύλες.

Άργουρα

Casual ψαροταβέρνα στις Τζιτζιφιές (Αγησιλάου 49-51), όπου όλα είναι επιλεγμένα και μαγειρεμένα από τον κύριο Νίκο Μιχαήλ, ταυτόχρονα ιδιοκτήτη και σεφ. Το όνομα Άργουρα οφείλεται στην παραδοσιακή ονομασία του χωριού του στην Εύβοια (σήμερα Αργυρό), ενώ ο χώρος φέρει παραδοσιακές πινελιές με μεσογειακές αναφορές. Τα όστρακα εδώ έχουν την τιμητική τους, ενώ τα πιάτα με φρέσκο ψάρισυγκαταλέγονται ανάμεσα στα κορυφαία της πόλης.