Μια έξοδος με την οικογένεια το Σαββατοκύριακο πάντα αποτελεί μια ευχάριστη εμπειρία. Πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται από γευστικούς μεζέδες και πιάτα της ελληνικής κουζίνας σε ταβέρνες και μεζεδοπωλεία που ξεχωρίζουν τόσο για την οικεία ατμόσφαιρα και το φιλικό τους περιββάλον, όσο και για την πaράδοση και την έμφαση που δίνουν στην ποιότητα.

Ζωοδόχος Πηγή

Το οικογενειακό μαγειρείο Ζωοδόχος Πηγή στα Καμίνια (Κατσούλη 77) συγκαταλέγεται στους γαστρονομικούς θησαυρούς στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, με τις παραδοσιακές γεύσεις του να φέρνουν στο νου νοσταλγικές μνήμες από τα παλιά. Οι μοντέρνες πινελιές δίνουν της δική τους νότα στις προτάσεις του μενού, προσφέροντας μια μοναδική, πλούσια και άκρως γευστική εμπειρία σε όσους το ανακαλύψουν. Δοκιμάστε τους περιζήτητους λαχανοντολμάδες, τις τηγανητές φρεσκοκομμένες πατάτες με αβγά και το συκωτάκι στα κάρβουνα. Στα συν και το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση υπάρχουν και ένα ή και περισσότερα πιάτα ημέρας.      

Μπεμπέκα

Η Μπεμπέκα (Διονύσου 16) στο Χαλάνδρι και το υπέροχο νεοκλασικό όπου στεγάζεται, αποτελούν γευστικό σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας. Πρόκειται για μία από τις πρώτες νεοταβέρνες όχι μόνο στην περιοχή, αλλά σε ολόκληρη την Αττική, που κατάφερε να εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού. Με άκρως οικογενειακή διάθεση, βγάζει οικειότητα και ζεστασιά σπιτιού. Στα του μενού τώρα, μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, κάποια μαγειρευτά και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν τις γευστικές προτάσεις της κουζίνας.    

Κούβελος

Μία από τις πιο ιστορικές ταβέρνες όχι μόνο για το Κουκάκι, όπου και εντοπίζεται (Γεν. Κολοκοτρώνη 66), αλλά και για την Αθήνα γενικότερα. Ο Κούβελος αποτελεί θρύλο για τους μυημένους του καλού φαγητού, με την πίστη και το σεβασμό στην παράδοση να αποτελεί και το βασικό στοιχείο της διαχρονικότητά του. Ο χώρος του είναι πολύ όμορφος και φιλικός, με ιδιαίτερη οικογενειακή ατμόσφαιρα, -διαθέτει και μια υπέροχη εξωτερική αυλή- ενώ η κουζίνα τιμά τις ελληνικές γεύσεις.

Σαλματάνης

Μεζεδοπωλείο Σαλματάνης

Από τα πιο ιστορικά εστιατόρια- μεζεδοπωλεία, όχι μόνο της Κηφισιάς (Συγγρού 12), αλλά ολόκληρης της Αττικής, καθώς έχει κλείσει ήδη έναν αιώνα λειτουργίας. Ατμόσφαιρα θαλπωρής, φιλικό περιβάλλον, νόστιμα μαγειρευτά και ζουμερά κρεατικά της χώρας. Το χειμώνα σερβίρει τις γευστικές προτάσεις του δίπλα στο τζάκι, ενώ το καλοκαίρι στρώνει τραπέζια στην υπέροχη αυλή του.

Καραβίτης

Καραβίτης

Στην Πλατεία Προσκόπων η ταβέρνα του Καραβίτη αποτελεί θρύλο για το Παγκράτι, αλλά και τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, από την δεκαετία του 1920. Η αίσθηση που δημιουργείται εδώ είναι ότι βρίσκεσαι σε κάποια παλιά γειτονιά της Αθήνας, με τα χαρακτηριστικά δρύινα βαρέλια να προσθέτουν μια πιο καλτ πινελιά στην ήδη νοσταλγικό ατμόσφαιρα. Απλό, λιτό κι απέριττο το περιβάλλον στον Καραβίτη, με την έμφαση να δίνεται στην κουζίνα και το κρέας. Πιάτα- συνώνυμα της ταβέρνας τα διάσημα μπιφτέκια του, απλά ή γεμιστά με τυρί, ενώ στις αγαπημένες επιλογές του κοινού συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η σπιτική στάμνα και τα άριστα κομμένα και ψημένα παϊδάκια του.