Μπορεί το κέντρο της Αθήνας να έχει αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της διασκέδασης και του καλού φαγητού, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι σε περιοχές εκτός αυτού δεν συναντά κανείς αξιόλογες επιλογές.

Βρήκαμε πέντε γευστικές στάσεις που πρέπει να κάνετε, οι οποίες μάλιστα θα σας βγάλουν από την πεπατημένη. Από τα Καμίνια μέχρι την Κηφισιά, ανακαλύψτε τίμιες ταβέρνες που ανταμείβουν την… όποια απόσταση κάνετε και με το παραπάνω.

Βάθης

Ταβέρνα Βάθης

Στην παραδοσιακή ταβέρνα του Βάθη στην Κηφισιά (Κύρου 7, σύνορα με Νέα Ερυθραία) η αίσθηση ότι βρίσκεστε στην εξοχή, θα σας ανοίξει σίγουρα την όρεξη. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε σε ένα στέκι διάσημο για τα ζουμερά και ποιοτικά κρεατικά του, καθώς και τις ιδιαίτερες κοπές τους – πικάνια, ταλιάτα, σταβλίσια 800 γρ., rib eye κ.α. Το μενού φυσικά είναι εμπλουτισμένο και με άλλα νόστιμα πιάτα ημέρας, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά που σίγουρα θα δυσκολέψουν την επιλογή σας.

Αυθαίρετο

Μεζεδάκια στο Αυθαίρετο

Όσοι δεν έχετε επισκεφτεί το Αυθαίρετο στο Μαρούσι (Πευκών 10), να το κάνετε άμεσα. Το μυστικό μεζεδοπωλείο– ταβερνάκι του Αμαρουσίου είναι σχεδόν κρυμμένο σε ένα αδιέξοδο και διαθέτει έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο περιβαλλόμενο από πράσινο, που δημιουργεί την εντύπωση ότι έχετε έρθει βόλτα στην εξοχή. Στην αυλή με τα χαλικάκια τα τραπέζια γεμίζουν με τους εκλεκτούς και γευστικούς μεζέδες του, με πιο δημοφιλή όλων τα διάσημα γαρδουμπάκια του. Ο εσωτερικός χώρος ξεχωρίζει για την ατμόσφαιρα θαλπωρής.

Καπηλειό ο Ζάχος

Καπηλειό ο Ζάχος

Εδώ η ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της, και μάλιστα στα καλύτερά της. Γι’ αυτό και η κράτηση θεωρείται απαραίτητη, κάτι που πρέπει να έχετε υπόψη για να μην βρεθείτε στα Καμίνια, τελικά, χωρίς λόγο. Η παραδοσιακή ταβέρνα Καπηλειό ο Ζάχος (Κομοτηνής 37), σερβίρει γενναίες μερίδες, τόσο με βασική ύλη το ψάρι όσο και το κρέας. Όλες οι επιλογές συνοδεύονται ιδανικά από βραστές σαλάτες και σπιτικό τσίπουρο, αναδεικνύοντας το Ζάχο σε στέκι της παρέας. Φημίζεται ιδιαιτέρως για το αριστοτεχνικό τηγάνι και ψήσιμό του.

Ραμόνα

Ταβέρνα Ραμόνα

Κουτούκι στην περιοχή της Καλλιθέας, που για να το ανακαλύψετε πρέπει να ψάξετε αρκετά. Στη Ραμόνα (Μίνωος 11-13) θα έρθετε για την εξαιρετική κουζίνα του, η οποία ικανοποιεί τους πάντες και τους έχει μετατρέψει σε θαμώνες. Οικογενειακή ατμόσφαιρα και φιλόξενο περιβάλλον, σε ένα καλτ σκηνικό με τα χαρακτηριστικά κρασοβάρελα να κυριαρχούν στο χώρο. Μεγάλες μερίδες και λογικές τιμές στα συν. Εκτός από τα μαγειρευτά, φημίζεται και για τα ψητά στα κάρβουνα. Στο τέλος σερβίρουν κέρασμα σπιτικό ραβανί με παγωτό.

Η παλιά φάβα

Ταβέρνα Παλιά Φάβα

Οικογενειακό ταβερνάκι κρυμμένο στα στενάκια μεταξύ Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης (Αχαιών 38, Π. Φάληρο). Όσοι το έχουν επισκεφτεί το ξεχωρίζουν για τις σπιτικά μαγειρεμένες νόστιμες λιχουδιές του, όπως εκείνες που θα έφτιαχνε κανείς στο σπίτι του. Με πραγματική αγάπη και περισσό μεράκι η ομάδα της ταβέρνας γεμίζει τις κατσαρόλες της Παλιάς Φάβας καθημερινά με διαφορετικά μαγειρευτά, βασισμένα πάντα στις φρέσκες πρώτες ύλες.