Στην Κηφισιά εκτός από τα εκλεπτυσμένα εστιατόρια και τα ενημερωμένα bars θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες με μεγάλη ιστορία και πορεία στο χρόνο. Σταθερές και διαχρονικές αξίες για τους κατοίκους της περιοχής, και όχι μόνο, που φημίζονται για την οικεία ατμόσφαιρα και τις γευστικές προτάσεις της ελληνικής κουζίνας, την οποία τιμούν και με το παραπάνω όλα τα χρόνια της λειτουργίας τους.

Κατσαρίνα

Ταβέρνα Κατσαρίνα

Λειτουργεί από το 1893 και αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες των κατοίκων της Κηφισιάς. Γευστικές προτάσεις της ελληνικής κουζίνας γίνονται καθημερινά ανάρπαστες στην ταβέρνα Κατσαρίνα (Λ. Κηφισίας 311 & Π. Τσαλδάρη 43). Από την άνοιξη και μετά στρώνει τραπέζια και στην υπέροχη αυλή της. Εδώ θα φάτε νόστιμα μαγειρευτά και θα εξυπηρετηθείτε αρκετά γρήγορα.

Βάθης

Ταβέρνα Βάθης

Στην παραδοσιακή ταβέρνα του Βάθη στην Κηφισιά (Κύρου 7, σύνορα με Νέα Ερυθραία) η αίσθηση ότι βρίσκεστε στην εξοχή, θα σας ανοίξει σίγουρα την όρεξη. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε σε ένα στέκι διάσημο για τα ζουμερά και ποιοτικά κρεατικά του, καθώς και τις ιδιαίτερες κοπές τους -πικάνια, ταλιάτα, σταβλίσια 800 γρ., rib eye κ.α. Το μενού φυσικά είναι εμπλουτισμένο και με άλλα νόστιμα πιάτα ημέρας, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά που σίγουρα θα δυσκολέψουν την επιλογή σας.

Σαλματάνης

Το ιστορικό εστιατόριο Σαλματάνης στην Κηφισιά (Συγγρού 18 ) μετρά σχεδόν έναν αιώνα ζωής και τα ηνία του έχει αναλάβει, πλέον, η τέταρτη γενιά ιδιοκτητών. Πρωτολειτούργησε ως μπακαλοταβέρνα το 1920 και σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα αγαπημένο για τους κατοίκους της περιοχής εστιατόριο, το οποίο συνεχίζει την παράδοση. Η ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της με διαλεχτά κρέατα, επιλογές σε μαγειρευτά και νόστιμα σπιτικά πιάτα ημέρας τα Σαββατοκύριακα. Στα συν του η ενημερωμένη wine list με ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα.

Κουτούκι Κηφισιάς

Ακόμη μια παραδοσιακή γευστική στάση, το Κουτούκι της Κηφισιάς (Λ. Κηφισίας 308 & Κρήτης) διαθέτει ένα πλούσιο μενού βασισμένο στην ελληνική κουζίνα. Λειτουργεί από το 1974 και σε καθημερινή βάση παρασκευάζει καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό. Φημίζεται για την ποικιλία μεζέδων και την οικογενειακή του ατμόσφαιρα.

Το Κουτούκι του Κανούση

Το κουτούκι του Κανούση

Χωμένο στα στενά της περιοχής των Αλωνίων στην Κηφισιά (Καρπάθου 22), αυτό το κουτούκι θα σας κερδίσει αμέσως με την αυθεντική του ατμόσφαιρα σε στυλ παλιάς ταβέρνας και τους παραδοσιακούς μεζέδες που σερβίρει. Είναι γνωστό σε όλους τους παλιούς Κηφισιώτες –και όχι μόνο. Τα σπιτικά και πολύ νόστιμα πιάτα συνοδεύονται από ωραίο χύμα κρασάκι δικής τους παραγωγής.