Το τραπέζι γεμίζει με γευστικούς και ποικίλους θαλασσινούς και στεριανούς μεζέδες, άφθονο χύμα κρασί και/ ή καράφες από τσίπουρο και ούζο.

Το… κοντέρ, ωστόσο, δεν γράφει πολύ, καθώς τα μεζεδοπωλεία που ακολουθούν σε διάφορες γειτονιές της πόλης σερβίρουν τίμια πιάτα σε τιμές που θα σας κάνουν να τα επιλέξετε ξανά και ξανά.

H Ατραξιόν

Σε μια γειτονιά της Δραπετσώνας (Αγ. Παντελεήμονος 2 & Νικ. Καζαντζάκη) και με αφ’ υψηλού θέα στο λιμάνι του Πειραιά, στο μεζετζίδικο Η Ατραξιόν θα δοκιμάσετε πολύ έξυπνες μεζεδοπροτάσεις που συνδυάζονται τέλεια με ούζο και τσίπουρο. Καγιανάς με καβουρμά, πίτα Καισαρείας, τηγανιά από λουκάνικα, χταπόδι γάστρας, φρικασέ με θαλασσινά στα πιάτα που δεν πρέπει να χάσετε. Από 12 ευρώ/ άτομο

Μπούσουλας

Με καταγωγή από τη Μύκονο, ο ιδιοκτήτης του μεζεδοπωλείου Μπούσουλας, στα Καμίνια (Σάμου 16), έχει δώσει στο μενού του έναν… μυκονιάτικο αέρα, με μεζέδες, στεριανούς και θαλασσινούς, εμπνευσμένους από το νησί του.

Τίμιο, προσεγμένο φαγητό (σαγανάκι με σουτζούκι, πίτα με τυροβολιά, μυκονιάτικο λουκάνικο κ.α.), φιλική εξυπηρέτηση και value for money φιλοσοφία συνθέτουν το τρίπτυχο της επιτυχίας του. Από 15 ευρώ/ άτομο.

Σκούφιας

Πολύ οικονομικοί μερακλίδικοι μεζέδες, μεγάλη γκάμα γευστικών επιλογών και καλό κρασί και ρακή στον πεζόδρομο της Εμπεδοκλέους στο Παγκράτι, λίγα βήματα από την Πλατεία Βαρνάβα. Ο Σκούφιας, εκτός των άλλων ξεχωρίζει για το χαλαρό και παρεΐστικο περιβάλλον και την φιλική ατμόσφαιρα, και φυσικά για τις οικονομικές τιμές του. Από 10 ευρώ/ άτομο

Λουκιδέλης

Από τα πιο ιστορικά σημεία στη Νέα Φιλαδέλφεια (Γ. Παπανδρέου 79), όταν βάλει κρύο σας υποδέχεται στο υπόγειο με τα χαρακτηριστικά κρασοβάρελα, ενώ καιρού επιτρέποντος βγάζει και τραπεζάκια έξω στην πλατεία (όπως τον παλιό καλό καιρό). Τα αμελέτητα θεωρούνται ο «σταρ» του καταλόγου. Σερβίρει τίμιο χύμα κρασί. Από 15 ευρώ/ άτομο

Δισάκι

Μικρό και παρεΐστικο εδεσματοπωλείο στο Νέο Ηράκλειο (Σαλαμίνος 9) με ποικίλους μεζέδες, τόσο με θαλασσινά όσο και με κρεατικά, σε value for money φιλοσοφία. Σε καθημερινή βάση υπάρχουν και διαφορετικά πιάτα ημέρας, να επιλέξετε εκείνο της αρεσκείας σας. Διαθέτει και ζωντανή μουσική. Από 14 ευρώ/ άτομο

Φάνη Μεζέ

Σε μια παλιά μονοκατοικία στο Χολαργό (Ασπασίας 91Γ), σερβίρει παραδοσιακούς μεζέδες, με κάποιους από αυτούς να φέρουν και πινελιές από τη σύγχρονη κουζίνα.

Με παρεΐστικο περιβάλλον, το μεζεδοπωλείο Φάνη Μεζέ σερβίρει φρεσκοκομμένα στο χέρι τραγανά, τηγανητά κολοκυθάκια, σαγανάκι με φέτα και ντομάτα, λουκάνικο με μανιτάρι, χοιρινή τηγανιά, λαχταριστά κεφτεδάκια κ.α. Η σχέση ποιότητας- τιμής στα βασικά χαρακτηριστικά του. Από 13 ευρώ/ άτομο.