Η πίτσα για να είναι νόστιμη θέλει μαεστρία, μεράκι και αγάπη. Για να είναι αυθεντική, ιταλική, ωστόσο, χρειάζεται και τεχνογνωσία. Κάτι που διαθέτουν όλα τα γευστικά στέκια που ακολουθούν και έχουν καταφέρει να μυήσουν τους λάτρεις της στα μυστικά της.

Η χαρακτηριστική λεπτή και τραγανή ζύμη της επικαλύπτεται με μια απολαυστική στρώση κόκκινης ή λευκής σάλτσας και εμπλουτίζεται με αυθεντικές, ιταλικές πρώτες ύλες για μια γαστρονομική απόλαυση που σας ταξιδεύει νοερά στη γείτονα χώρα.

Parlo

Αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές στο μενού του Parlo (Αδριανείου 25Α & Βεάκη, Νέο Ψυχικό) δεν είναι άλλοι από την εξαιρετική πίτσα του και τα ζυμαρικά, που το καθιστούν σε καθιερωμένο σημείο αναφοράς για εκείνους που επιθυμούν να δοκιμάσουν νόστιμα πιάτα με εκλεκτές πρώτες ύλες.

Περίπου δέκα διαφορετικές προτάσεις σε πίτσα βάζουν σε πειρασμό, με συνδυασμούς και γεύσεις που προκαλούν έκπληξη στον ουρανίσκο. Από αυτές το ενδιαφέρον προκαλούν οι Smashing Pumpkin με γλυκιά κολοκύθα, μοτσαρέλα, τσορίθο και γκοργκοτζόλα, Salumaio με ντομάτα, ποικιλία ιταλικών αλλαντικών και παρμεζάνα και The Truffle Drug με φρέσκα μανιτάρια, πανσέτα και κρέμα μαύρης τρούφας.

Nonna Edda

Ο Ιταλός πιτσαϊόλο Andrea Serrani, έφερε την μυστική συνταγή από την γεννέτειρά του στην Αθήνα και έκτοτε το Nonna Edda (Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 62-64, Καισαριανή) έχει γίνει σημείο αναφοράς στην πόλη για την αυθεντική, ιταλική πίτσα του. Η ζύμη ανοίγεται την ώρα της παραγγελίας, ενώ τα αλλαντικά που χρησιμοποιούνται –προσούτο, λουκάνικο, τοσκανέζικο, πικάντικο– αποτελούν εξαιρετικές ιταλικές πρώτες ύλες.

Χωρισμένες σε δύο κατηγορίες, κόκκινες και λευκές, οι πίτσες του γίνονται καθημερινά ανάρπαστες. Η Stracchino (μοτσαρέλα, λευκό κρεμώδες ιταλικό τυρί, ρόκα, ντοματίνια) και η Nonna Edda (σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, ιταλικό πικάντικο σαλάμι, ζαμπόν, ιταλικό λουκάνικο, μανιτάρια, κρεμμύδι) θα συμπεριληφθούν σίγουρα στις αγαπημένες σας.

Italida

Με όνομα που παραπέμπει στην Ιταλία, το Italida στον Πειραιά (Φιλελλήνων 9) κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο με τον υπέροχο χώρο και την ατμόσφαιρά του, όσο και με την κουζίνα του. Φινετσάτο περιβάλλον που θυμίζει παλιό αρχοντικό, με μοντέρνες πινελιές που το φέρνουν στο σήμερα.

Το μενού υπογράφει ο σεφ Κώστας Τσίγκας, που τιμά ιδιαιτέρως τις τοπικές, γαστρονομικές παραδόσεις της γείτονας χώρας και έχει δημιουργήσει εμπνευσμένα πιάτα, με κορυφαίο από αυτά την πίτσα, που παρασκευάζεται με αυθεντική ιταλική ζύμη και ψήνεται την ώρα της παραγγελίας στον ξυλόφουρνο. Περίεργοι και απροσδόκητοι συνδυασμοί που εκπλήσσουν ευχάριστα.

Nanninella

Ο Ναπολιτάνος Μαρτσέλο μεταδίδει όλο το ιταλικό του ταμπεραμέντο σε αυτήν την αυθεντική τρατορία στην Αγία Παρασκευή (Πελοποννήσου 13). Η έντονη προσωπικότητά του κυριαρχεί στο χώρο, γι’ αυτό αν επιθυμείτε ένα ήρεμο γεύμα καλύτερα να το ξανασκεφτείτε.

Η ναπολιτάνικη κουζίνα, φυσικά, και έχει την τιμητική της εδώ με τα ζυμαρικά με θαλασσινά να βρίσκονται στις κορυφαίες επιλογές. Στον αντίποδα, η αυθεντική ιταλική πίτσα του που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της πόλης.

Cosa Nostra

Αν για κάτι φημίζεται το συγκεκριμένο ιταλικό στου Ψυρρή (Αγίας Θέκλας 3) αυτό είναι σίγουρα το ατμοσφαιρικό περιβάλλον, που κάνει τον επισκέπτη να νιώθει πρωταγωνιστής σε κάποια από τις θρυλικές ταινίες του Νονού! Στα συν βέβαια και οι πίτσες του, με κόκκινη ή λευκή σάλτσα, που μυούν γευστικά στα μυστικά μιας αυθεντικής ιταλικής πίτσας με την χαρακτηριστική λεπτή τραγανή ζύμη.

Da Bruno

Με περισσότερα από 30 χρόνια λειτουργίας, αποτελεί ένα από τα πιο διαχρονικά ιταλικά στην πόλη. Φιλόξενη σάλα, προσεγμένη κουζίνα και γεύσεις που ταξιδεύουν στην Ιταλία στα χαρακτηριστικά που έχουν καθιερώσει το Da Bruno (Αγ. Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο) στη συνείδηση του κοινού. Η παράδοση της ιταλικής κουζίνας συναντάται σε όλα τα πιάτα της αυθεντικής αυτής τρατορίας, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της.

Ο Ιταλός σεφ φημίζεται για την μαεστρία του στην πίτσα, η οποία σερβίρεται με λεπτή και τραγανή ζύμη σε διάφορες εκδοχές και συνδυασμούς που ξαφνιάζουν! Δοκιμάστε τις Pizza con Formaggio Latteria (με σάλτσα ντομάτας, φρέσκια βουβαλίσια μοτσαρέλα, προσούτο Πάρμας, αγκιναράκι σε ελαιόλαδο) και Pizza Carpaccio e Tartufo Nero (με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, καρπάτσο μοσχαρίσιο, μαύρη καλοκαιρινή τρούφα).