Χωρίς να χρειαστεί να βάλετε το χέρι βαθειά στην τσέπη βγείτε με την παρέα σας και περάστε ένα ευχάριστο βράδυ σε καθιερωμένα στέκια στο Μεταξουργείο.

Μία από τις πιο αστικές περιοχές της πόλης, που τα τελευταία χρόνια «παίζει» δυναμικά στις επιλογές μας, όταν πρόκειται για οικονομικές εξόδους σε χώρους αυθεντικούς, που δεν προσποιούνται και απεχθάνονται τις δηθενιές.

Τα Κανάρια

Σημείο αναφοράς για τους μερακλήδες του Μεταξουργείου, το μοντέρνο καφενείο-μεζεδοπωλείο Τα Κανάρια αποτελεί απαραίτητη στάση στην Κεραμεικού και Πλαταιών γωνία. Οικονομικοί μεζέδες, που παρασκευάζονται με επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες και συνοδεύουν ιδανικά τη ρακή ή την μπύρα σας. Παρεΐστικο κλίμα και οικεία ατμόσφαιρα. Δημοφιλής επιλογή, καιρού επιτρέποντος, τα τραπεζάκια έξω.

Korova

Με όνομα εμπνευσμένο από το αγαπημένο στέκι των πρωταγωνιστών της ταινίας του Κιούμπρικ, «Το κουρδιστό πορτοκάλι», το Korova (Κεραμεικού 93-95) είναι ένα σύγχρονο καφενείο που καλεί τους λάτρεις της γειτονιάς για πρωτότυπους μεζέδες και τσίπουρο από την Καρδίτσα. Ο χώρος του φέρνει στο νου εικόνες από γειτονιές της Αθήνας του ’50, ενώ ξεχωρίζει για την χαλαρή ατμόσφαιρα και το φιλικό του περιβάλλον.

Το Λαΐνι

Αυθεντικό κρητικό καφενείο σε μια ήσυχη γωνιά του Κεραμεικού (Αρτεμισίου 40). Σας καλημερίζει από νωρίς το πρωί με καφέ, ενώ όσο περνάει η ώρα σερβίρει νόστιμους κρητικούς μεζέδες με διαλεχτά καλούδια από την Κρήτη.

Αυγά με στάκα, παραδοσιακή σφακιανόπιτα, σπιτικά ντολμαδάκια και χοχλιοί μπουμπουριστοί στα κρητικά πιάτα που σίγουρα θα δοκιμάσετε. Συνδυάστε με παγωμένη κρητική ρακή ή ρακόμελο. Συχνά θα συναντήσετε ζωντανή μουσικά με λαούτο και λύρα.

Αστάρι

Στο μικρό δρομάκι της Μαραθώνος (νο 28) στο Μεταξουργείο, σε κοντινή απόσταση στις στάσεις του μετρό Μεταξουργείο και Κεραμεικός, θα να ανακαλύψετε το Αστάρι, ένα μικρό καφενείο με φιλική ατμόσφαιρα και ρετρό περιβάλλον. Κοντά τα τραπεζάκια το ένα με το άλλο, για αυθεντικό παρεΐστικό κλίμα, φθηνά ποτά και νόστιμα μεζεδάκια έκπληξη!

Ακροβάτης

Οι συστάσεις είναι περιττές για ένα από τα πιο διάσημα καφενεία- μεζεδοπωλεία στην περιοχή του Μεταξουργείου. Το σκηνικό του Ακροβάτη (Μαιζώνος  & Ψαρρών 26) ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, στις εποχές του καλού, ελληνικού κινηματογράφου –εδώ έχουν πραγματοποιηθεί μέρος των γυρισμάτων του πολυαγαπημένης ταινίας Της Κακομοίρας, περισσότερο γνωστής στο ευρύ κοινό ως Ο Μπακαλόγατος.

Σερβίρει νόστιμα σπιτικά μεζεδάκια για να συνοδεύσετε το τσιπουράκι σας. Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι ζωντανή λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική.