Για ένα απολαυστικό, ζεστό, θρεπτικό και πάνω απ’ όλα γρήγορο break οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Οι σούπες που σερβίρουν τα καθιερωμένα street food σημεία του κέντρου εκτός του ότι αποτελούν μία ελαφριά γευστική επιλογή, συστήνουν σε εξωτικές γεύσεις και ταξιδεύουν σε διάφορα σημεία του κόσμου.

Είστε έτοιμοι για ένα γευστικό ταξίδι με αφετηρία την καρδιά της πόλης, μέσα από ένα ευχάριστο και ζεστό, γευστικό διάλειμμα;

Sumsum

Η κουζίνα του είναι αφιερωμένη στα αραβικά εδέσματα γι αυτό ό,τι και να δοκιμάσετε εδώ θα σας ταξιδέψει στις γεύσεις της Μέσης Ανατολής. Μικρό και φιλικό το Sumsum επί της Σόλωνος (στη συμβολή με την Ασκληπιού) απαντά στο κρύο με μια ζεστή και θρεπτική καροτόσουπα με καρότο, πατάτες, κρεμμύδι, τζίντζερ, μαύρο πιπέρι και ελαιόλαδο, σερβιρισμένη με αραβική πίτα και λίγο μαϊντανό για γαρνίρισμα.

Lacantina street food

Γεύσεις που ταξιδεύουν σε διάφορα σημεία του πλανήτη πρωταγωνιστούν στις προτάσεις αυτής της σταθερής «καντίνας» στα Εξάρχεια (Ζωοδόχου Πηγής 24). Προτάσεις εμπνευσμένες από την Ινδία, τη Μέση Ανατολή, την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Μεξικό δημιουργούν έναν ενδιαφέροντα κατάλογο. Στα συν και οι σούπες, όπως μανιταρόσουπα και κολοκυθόσουπα.

Poké Hawaiian Sushi

Στον πεζόδρομο της Πετράκη, έκανε την διαφορά στο κέντρο, καθώς είναι το μοναδικό street food στην πόλη που σερβίρει χαβανέζικο σούσι! Αποτελεί ιδανική επιλογή για  μια διαφορετική, δροσερή και γευστική εμπειρία που δεν θα βιώσετε πουθενά αλλού. Για να χουχουλιάσετε τις κρύες μέρες του χειμώνα το Poke προτείνει εξωτικές σούπες που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας.

Los Loros

Από τους δρόμους της Μπογκοτά και του Καράκας, στην καρδιά της Αθήνας (Ξενοφώντος 14 & Νίκης) μπορείτε να δοκιμάσετε, πλέον, γευστικές προτάσεις στο πόδι εμπνευσμένες από την street food σκηνή της Κολομβίας και της Βενεζουέλας. Με λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο, λοιπόν, οι σούπες του Los Loros εντυπωσιάζουν και με το παραπάνω, όπως η Sancocho, μια παραδοσιακή σούπα των κουζινών της Λατινικής Αμερικής με μεγάλα κομμάτια κρέατος και διάφορες ρίζες λαχανικών.

Food Str.

Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου, νόστιμη επιλογή για μπέργκερ, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αυτό που, ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε είναι το γεγονός ότι στο Food Str., τις κρύες μέρες του χειμώνα θα βρείτε και απολαυστικές σούπες για να ζεσταθεί το κοκαλάκι σας. Σε όσες ξεχωρίζουν η σούπα λαχανικών με πατάτες, καρότο, κρεμμύδια, τζίντζερ, κρουτόν και μαύρο πιπέρι. Προαιρετικά σερβίρεται και με μπέικον.