Τη διάκριση «Autobest 2011» κέρδισε το Dacia Duster. Με συγκομιδή 863 βαθμών, ο νικητής άφησε δεύτερo το Opel Meriva που συγκέντρωσε 822 βαθμούς, ενώ τρίτo βρέθηκε το Renault Fluence με 717 βαθμούς.

Την τέταρτη θέση κατέλαβε το Citroen C3 με 654 βαθμούς, ακολουθούμενο από το Kia Venga με 544. Δέκα συνολικά μέλη της κριτικής επιτροπής ψήφισαν δίνοντας στο Duster την 1η θέση, (λεπτομέρειες των αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα www.autobest.org επιλογή Final Ranking). Η απλή σύγκριση των βαθμολογιών δεν μπορεί να αναπαραστήσει τις διαφορές μεταξύ των νικητών. Πριν από 6 χρόνια η επιτροπή του Autobest απαρτίζονταν μόνο από 12 μέλη. Στο φετινό διαγωνισμό δικαίωμα ψήφου είχαν 15 δημοσιογράφοι του αυτοκινητιστικού τύπου.

Πριν από μερικά χρόνια παρουσιάστηκε ένα νέο σύστημα αξιολόγησης για πιο δίκαιη σύγκριση: μέσος όρος επί τοις εκατό, της βαθμολογίας της κριτικής επιτροπής για ένα μοντέλο, και του συνολικού αριθμού πόντων. Στο φετινό διαγωνισμό, το Dacia Duster συγκέντρωσε βαθμολογία 24%, ποσοστό που κυμαίνεται στο μέσο όρο των επιδόσεων στην ιστορία του θεσμού του Autobest.

Πηγή: autotriti.gr